İmamoğlu'ndan üst mahkeme yazı yazan savcıya: Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur

İmamoğlu'ndan üst mahkeme yazı yazan savcıya: Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alması ile ilgili kararı 'bir kısım hatalar ve eksiklikler' nedeniyle istinafa götüren savcı Furkan Okudan’a ilişkin olarak, “Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur” açıklamasını yaptı.

İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "Sayın savcının üst mahkemeye itirazı hususunda… Zaten mahkeme sürecinde de ortaya koyduğu tavır, daha mütalaalar oluşmamışken bir USB üzerinden ortaya koyduğu mütalaasını bilgisayara aktarmasından tutun da bir sürü eksiği, yanlışı olan bir insandan bahşediyoruz. Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek, hukuka bu kadar zarar veren, yüce Türk yargısına bu kadar zarar veren anlayıştan doğruyu bekleme hayalcilik olur.  Ben bu İstanbul’un belediye başkanı olarak bu yanlışları yapan savcıların, hâkimlerin bile çoluğuna çocuğuna hizmetler sunacağım. İnşallah güzellikler milletimizle olsun, adalet herkese lazım. Dünden beri birçok şey görüyorum basında mahkemenin heyetiyle ilgili. Çok enteresan bir durum, bunlar ilk kez yaşanmıyor ülkemizde. Ben anlıyorum, hedefleri daha büyük. İstanbul onlar için çok büyük kayıp." dedi. 

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Bundan sonra biz kendi yapacaklarımıza ve yüce Türk yargısını hakkıyla teslim edecek olan yargıçlara güvenmek istiyoruz. Onların doğru kararlarıyla bu yapılan büyük yanlışı geri döndürmelerini istiyoruz.

"Her gün her akşam rüyalarına bile girdiğimi düşünüyorum"

-AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin bugün dedi ki 'İBB Başkanı seçildiği günden bu yana Cumhurbaşkanımızla bir korelasyon kurmaya çalışıyor. İmreniyor herhalde' dedi. İmreniyor musunuz?

Yani bunu bu cümleyi kurmaları bile bize kimin imrendiğini gösteriyor? Benim böyle bir imrenecek tarafım yok. Keşke imrensem. Keşke hem İstanbul'a yaptıkları üzerinden hem de Türkiye'ye yaptıkları üzerinden, keşke ama keşke imrenebilsem. Bak bunu o kadar isterim ki. Ama yani aslında nasıl bir korelasyon kurulduğunu ben ifade etmedim. Kendileri konuyu gündeme taşıyorlar ve getiriyorlar. Ne diyeyim ki demek ki zihinlerinde bu dönüp duruyor. Her gün her akşam rüyalarına bile girdiğimi düşünüyorum yani.

-Karara itiraz ettiniz mi?

Her şeyin zamanı var. Hukukçularımız takip ediyor. Doğru zamanda doğru itirazlar yapılacaktır. Hem istinaf süreci umarım oradan da geri döner.

- İki fotoğraf oluştu aslında. Hem 2019 seçiminin ardından hem de dün. İki Saraçhane fotoğrafı arasında ne fark var?

Vallahi o gün ne kadar kararlıysam bugün de o kadar kararlıyım. O kadar ne o gün ne kadar cesursam, bugün ondan daha fazla cesurum diyebilirim. O güne kadar gençsem bugün de o kadar gencim, yolumuza devam ediyoruz. Arkamızda daha kararlı bir milletin olduğunun da farkındayız”

- Siyaset yasağı gelirse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Milletimize hizmet etmeye devam, yolumuz uzun.

Bakan Soylu'ya yanıt

-İçişleri Bakanı'nın bir açıklaması oldu. ‘Yargıya saygı duymak lazım. Daha süreçleri olan bir dava. Süreci etkilemeye çalışıyorlar. Bunlardan bir tanesini biz yapsak çarmıha gererlerdi. Buna Bizans oyunu denir’ dedi.

Vallahi sanıyorum dün bir arkadaşımın paylaşımından gördüm. Çöpleri bile toplayamıyor diye de bir beyanı olmuş aynı konuşmanın içerisinde. Yani Sayın İçişleri Bakanı büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Zaten İçişleri Bakanlığı’na başlarken bu konularda tek bir yönetmelik kitap dahi okumadığını ifade etmişti. Hala okumamaya ezberden savurmaya devam ediyor. O savrula dursun, biz işimize bakacağız. O da işini iyi yapmaya gayret etsin şu kalan üç beş ayında.

-AKP ve MHP tarafından aynı zamanda 'Kesinleşmemiş bir karar üzerinden mağduriyet yaratıyorlar' değerlendirmeleri yapılıyor.

 Niçin fikirlerini söylemiyorlar? Yani kesinleşmemiş de olsa madem onları yaralayan bir tarafı var niçin bir yorum yapmıyorlar. Yapan cesur insanlar var. Ben buradan teşekkür ediyorum. Her iki siyasi partinin içerisinden beni arayan ve hani üzüntülerini bildiren hem AK Partili hem MHP'li siyasetçiler de var. Geçmişte çok önemli mevkilerde görev yapmış insanlar var basına ve sosyal medyalarına açıklama yapan. Bu lafı edeceklerine yetkili kurullarından ne düşündüklerini de söylesinler. Mesela hak etmiş miyiz? Hak etmemiş miyiz bu cezayı alırken? Merak ediyorum ben onlara bu soruyu sorayım. Ona bir cevap versinler. Ondan sonra ben de bu yorumlarına cevap veririm.

TIKLAYIN | İmamoğlu davasında savcı 'hükümdeki hatalar ve eksiklikler' nedeniyle istinafa gidecek