İngiltere Turistik Vize Nasıl Alınır?

İngiltere Turistik Vize Nasıl Alınır?

İngiltere’ye seyahat planlarınızı pek çok sebebe bağlı olarak yapmak isteyebilirsiniz. Tatil, ziyaret, iş ya da eğitim amacıyla seyahatlerinizi gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. İngiltere’ye yolculuk yapmanız için vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Çünkü İngiltere Konsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların ülkeye girişlerini yapabilmeleri için vize şartı sunmaktadır. Vizesi olmayanların ülkeye seyahat yapmaları söz konusu değildir. Vize engeli ile karşı karşıya kalmamak amacıyla İngiltere vizesi için neler gerekli, hangi yollara başvurulmalıdır mutlaka bilinmelidir.

 

İngiltere vizenizi kısa ya da uzun süreli olmak üzere iki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca vize almak için başvurularını yapacak olanların, seyahat amaçlarını açıkça ifade etmeleri gerekir. Çünkü İngiltere Konsolosluğu tarafından seyahatinizi neden yapmak istediğinize bakılarak karar verilecektir. En az 90 gün en fazla 180 güne kadar kalma imkanı sağlanacak olan İngiltere’ye yolculuklarınızı sıkıntısız şekilde yapmak için tüm istenenleri yerine getirmeniz gerekmektedir.

 

İngiltere Turistik  İçin Neler İstenir?

 

İngiltere’ye turistik amacıyla gitmeye karar verdiğinizde, İngiltere turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Henüz Turistik vize belgelerini hazırlamadan önce ilk olarak yetkili makam tarafına online olarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. İngiltere yolculuğu yapmak isteyen seyahat severin bir başka bilmesi gereken en önemli hususlardan biri de randevusuz giriş  kabul edilmemektedir. İngiltere vizesi için talep edilen belgeleri hazırlamadan önce yapmanız gereken randevu almanızdır. İngiltere Konsolosluğu resmi sayfası ya da Data Global danışmanlık hizmetleriyle hızlı randevu alabilirsiniz.

 

Yetkili makama randevu talebinde bulunulduktan sonra talebinize 1-2 gün gibi bir zaman dilimi içerisinde dönüş yapılacaktır. İngiltere yetkili makamın verdiği onay sonrasında artık geriye kalan tek şey sizden istenen güncel evrakların hazırlanmasını sağlamak olacaktır. Lakin burada herhangi bir hataya düşmemek ve zaman kaybı yaşamamak için işi bilen profesyonel vize danışmanlık merkezlerinin yolunu tutabilirsiniz.

 

Vize danışmanlık merkezleri sayesinde daha hızlı ve doğru şekilde vize prosedürlerinin yerine getirilmesini sağlamaya başlamış olacaksınız. İngiltere turistik vize başvurusunu yapacak olanlardan istenen evrakların mutlaka doğru şekilde bilinerek, gecikme olmaksızın hazırlanması gerekmektedir.

 

İngiltere Turistik Vize İçin İstenen Gerekli Resmi Evraklar

İngiltere’ye pek çok kişi turistik amaçlardan dolayı da gitmek isteyebiliyor. Doğal olarak böyle bir durumda turistik vize için başvurusunu yapmaktadır. İngiltere’ye turist olarak başvuru yaparak gitmek isteyenlerin hazırlaması gereken evrakların neler olduğuna dair inceleme yapıldığı zaman şu şekilde ifade edilebilir;

 

 

  • Online vize başvuru
  • Randevu talebinde bulunmanız gerekiyor
  • İki adet biyometrik fotoğraf
  • Güncel pasaport
  • Kimlik belge önlü arkalı fotokopi
  • Uçak, konaklama bilgileri
  • Dekont

 

Tüm bu istenen hazırlıkları da eksiksiz şekilde yaptıktan sonra artık önünüzde herhangi bir sorun olmaz. Tam aksine sorunsuz bir şekilde yolculuk yapma başarısına sahip olursunuz. Turist olarak ülkeye seyahat etme ve orada en az 90 gün boyunca konaklama imkanına da sahip olursunuz.

 

İngiltere Vize Hazırlıkları

İngiltere vize hazırlıklarında Data Global size en iyi hizmet sunmaktadır. İngiltere ticari vize, turistik ya da ziyaret amaçlı tüm yapacağınız müracatlarınızda deneyimli firma tarafından yardımcı olunur. Bu sayede rotanızı en önemli ülkelerden biri olan İngiltere’ye çevirdiğinizde herhangi bir sorun yaşanmadan yolculuk yapmaya başlamış olacaksınız.

 

İngiltere vizesine dair öğrenmek istediğiniz her ne varsa danışmanlık firmasının yetkili ekibiyle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bu sayede İngiltere vizesi sorun yaşamadan alabilir ve anında yolculuk yapma şansına sahip olabilirsiniz. Vizenizin ne zaman sonuçlanacak olduğuna geldiğimizde 7-15 gün içerisinde açıklanacaktır. Kimi zaman daha erken vizenin açıklanma durumu olabilir.