İran'da yılbaşı partisine katılan futbolcular, gözaltına alındı

İran'da yılbaşı partisine katılan futbolcular, gözaltına alındı

İran polisinin, Tahran'ın doğusundaki bir yılbaşı partisine düzenlenen baskında, “kadın ve erkeklerin bir arada olduğu”, “İslami yasağı ihlal ederek içki servis edildiği” iddiasıyla birkaç üst düzey futbolcuyu kısa süreliğine gözaltına aldığı belirtildi.

The Guardian'da yer alan habere göre, kimliği açıklanmayan oyuncuların gözaltına alındığı haberi, Aralık 2020'de, "ulusal güvenliğe karşı komplo kurmak" suçundan hapse atılan İranlı muhalif gazeteci Keyvan Samimi'nin serbest bırakılacağının açıklanmasıyla aynı zamanda geldi.

Tasnim haber ajansı, gözaltına alınan futbolcular hakkında şunları söyledi:

"Tahran'ın önde gelen futbol kulüplerinden birinin mevcut ve eski birkaç oyuncusu dün gece Damavand şehrinde karma bir partide gözaltına alındı. Bu oyunculardan bazıları içki tüketimi nedeniyle anormal bir durumdaydı."

Kaç futbolcunun gözaltında tutulduğu ise belirtilmedi.

İran'da, İslami kanunlara göre, evlilik dışında cinsiyetler arasında karışmak ve içki içmek, yasak kapsamında bulunuyor. İran kanunları, gayrimüslimlerin yalnızca dini amaçlarla alkol tüketmesine izin veriyor. İran’da aynı zamanda karşı cinsle dans etmek de yasaklar arasında yer alıyor.