İran ve Suudi Arabistan anlaştı: Büyükelçilikler yeniden açılacak

 İran ve Suudi Arabistan anlaştı: Büyükelçilikler yeniden açılacak

İran ve Suudi Arabistan, büyükelçiliklerin yeniden açılması, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılması ve karşılıklı vizelerin kolaylaştırılması konusunda anlaştı.

Çin devlet medyası, Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanlarının Çin'de bir araya geldiğini duyurdu. Prens Faisal bin Farhan Al Saud ve İranlı mevkidaşı Hossein Amirabdollahian arasındaki toplantı, Suudi Arabistan ve İran'ın en üst düzey diplomatları arasında yedi yılı aşkın bir süredir yapılan ilk resmi görüşme oldu.

Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili "Anlaşma Çin'in aracılığında  gerçekleştiği için üst düzey elçiler 6 Nisan'da Pekin'de bir araya gelmeyi kabul etti." dedi.Suudi Arabistan'ın Asharq al-Awasat gazetesinin Riyad'daki kimliği belirsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre, görüşme için Çin'in seçilmesi "Pekin'in anlaşmaya varılmasında ve iki ülke arasındaki iletişimin kolaylaştırılmasında oynadığı olumlu rolün bir uzantısı" olarak gerçekleşti.

Yedi yılı aşkın bir süredir yapılan ilk görüşmenin sonunda İran ve Suudi Arabistan, büyükelçiliklerin yeniden açılması, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılması ve karşılıklı vizelerin kolaylaştırılması konusunda anlaştı.

Ayrıntılar geliyor...