İran'daki maden kazası sonrasında eleştirilen Ruhani 'fıtrat' demedi: Yaşananlardan hepimiz sorumluyuz

İran'daki maden kazası sonrasında eleştirilen Ruhani 'fıtrat' demedi: Yaşananlardan hepimiz sorumluyuz

Golestan eyaletinde meydana gelen maden kazası sonrasında eleştirilerin hedefinde olan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kendisini suçlayan madenci yakınları ve işçilere yaptığı konuşmada sorumluların cezalandırılacağını belirterek yaşananlarda herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu dönemde yaşanan Soma faciası sonrasında yaptığı konuşmada, “Bunlar olağan şeyler, bu işin fıtratında ölüm var!” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan kazada en az 35 kişinin hayatını kaybettiği, ülkenin kuzeyindeki Zemestan-Yurt Madeni’ni ziyaret eden Ruhani, madencilerin ve yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Çarşamba günü meydana gelen kazanın ardından dün olay yerine giden Ruhani’nin arabasının etrafında toplanan kalabalık makam aracının camlarına vurarak ve üzerine çıkarak güvenlik önlemlerinin azlığını ve denetimlerin yetersizliğini protesto etti.

Makam aracının kalabalığın arasında güçlükle ilerlemesinin ardından madencilerin ve yakınlarının yanına gelen Ruhani, “İran halkının tamamı, Zemestan-Yurt’ta hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyor. Bu olaydan hepimiz sorumluyuz” dedi.