İsmail Saymaz'dan "AK Parti bu değildir" diyen Bülent Arınç'a: AK Parti tam olarak budur; halk ekmek kuyruğudur, adaletsizliktir, iltimastır, torpildir, liyakatsizliktir...

İsmail Saymaz'dan "AK Parti bu değildir" diyen Bülent Arınç'a: AK Parti tam olarak budur; halk ekmek kuyruğudur, adaletsizliktir, iltimastır, torpildir, liyakatsizliktir...

T24 Haber Merkezi

Gazeteci İsmail Saymaz, eski AKP milletvekili Bülent Arınç'ın sosyal medya hesabından paylaştığı, “Temiz Toplum” idi; AK Parti bu değildir!" ifadelerini eleştirdi. Saymaz, "AK Parti tam olarak budur. AK Parti adaletsizliktir, AK Parti cezaevidir, AK Parti halk ekmek kuyruğudur, AK Parti iltimastır, torpildir, sonuç almaktır, AK Parti mülakatta parti rozeti gösterip hak etmeyene makam mevki vermektir." dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni adli yıl için yargı mensuplarına başarı temennisinde bulunurken, organize suç örgütü liderliği hükümlüsü Sedat Peker'in iddialarına ilişkin olarak AKP'ye eleştirilerde bulundu. Arınç, AKP'nin göreve geldiklerinde önceliklerinin Temiz toplum olduğunu hatırlatarak, "AK Parti bu değildir! Kapsamlı bir hukukî süreç başlatılmalı ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir." açıklamasını yaptı. 

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de Kadri Gürsel ile yaptığı programda Arınç'ın sözlerini eleştirdi. "AK Parti tam olarak budur" diye söze başlayan Saymaz, AKP ile ilgili şu sözleri söyledi:

"İçinden geldiğiniz siyasi hareket olduğu için kuşkusuz böyle söyleyebilirsiniz. Ama bizim bulunduğumuz yerden, AK Parti tam olarak budur. AK Parti adaletsizliktir, AK Parti cezaevidir, AK Parti halk ekmek kuyruğudur, AK Parti iltimastır, torpildir, sonuç almaktır, AK Parti mülakatta parti rozeti gösterip hak etmeyene makam mevki vermektir, AK Parti sadece bir tarikatın müridi diye devlet kadrolarını onlara sınırsız açmaktır, AK Parti baştan sonra liyakatsizliktir, AK Parti baştan sona budur."

TIKLAYIN | Bülent Arınç: 2002’de göreve geldiğimizde en önemli önceliklerimizden biri “Temiz Toplum” idi; AK Parti bu değildir!