İsmail Saymaz: Davutoğlu’nun kastettiği buymuş...

İsmail Saymaz: Davutoğlu’nun kastettiği buymuş...

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Altı genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, aynı karar süreçlerinde eşit olacak" sözlerine işaret ederek, "muhalif bir politikacının" sözleri üzerinden Altılı Masa'nın 1 Nolu Kararnamesi'ni yazdı. 

Saymaz'ın aktardığına göre Altılı Masa, iktidara geldiği gün, 1 No’lu Kararname'yi çıkaracak. Yol haritasına göre altı lider, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabineye girecek. Her partiye bakanlık verilecek. Cumhurbaşkanı yetkileri, yardımcıları ile Bakanlar Kurulu arasında pay edilecek.

Geçiş sürecinin yol haritasına göre, cumhurbaşkanının seçimleri yenileme, OHAL ilan etme, milli güvenlik politikalarını belirleme yetkileri, "kabine mutabakatıyla" kullanılacak. Diyanet, MİT, Genelkurmay, Merkez Bankası başkanları ve Anayasa Mahkemesi üyeleri beraberce belirlenecek. Anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yetkiler, bir kararname ile Bakanlar Kurulu'na paylaştırılacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı olan liderler de kararları imzalayacak.

Yazının tamamı için tıklayın.