İsmet Berkan: Seçime giderken, Erdoğan iktidarının yapacağı yegane şeyin ücretleri artırmak olacağını düşünenler yanılıyor

İsmet Berkan: Seçime giderken, Erdoğan iktidarının yapacağı yegane şeyin ücretleri artırmak olacağını düşünenler yanılıyor

Karar yazarı İsmet Berkan, enflasyon ve ekonominin gidişatının seçime etkisine ilişkin olarak, "Acaba Tayyip Erdoğan iktidarı seçim yılında temmuz başına denk gelecek zamları daha önceye, mesela Haziran ayına çeker mi? Sanıyorum bu ülkede hiç kimse gönül rahatlığıyla 'Yok canım olmaz öyle şey' diyemez. Erdoğan seçimi Ocak-Şubat aylarına geri çekmeyeceğine göre, büyük olasılıkla Haziran ayında memurlara, emeklilere ve asgari ücrete en azından enflasyon kadar zam yapacak" yorumunu yaptı. 

Berkan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan seçimi kazanırsa maksat hasıl olacak kaybederse de, bu konu onun sorunu olmaktan çıkacak zaten, bırakın yeni iktidar uğraşsın.

Seçime doğru giderken Erdoğan iktidarının ekonomi alanında yapacağı yegane şeyin ücretleri arttırmak olacağını düşünenler de yanılıyor.

Kendisine seçim kazandırması için asgari ücreti arttırarak fedakarlığını isteyeceği şirketler kesimine de önden yüklemeli ve peşin ödemeye yapacaktır Erdoğan iktidarı. Yani ucuz kredi muslukları daha da fazla açılacaktır; hatta belki tüketici kredilerinde bile yeni sürpriz genişlemeler olabilir.

Erdoğan, tabii 'Con Ahmet’in devri daim makinası'nı bulduğunu düşünüyor olabilir ama öyle değil. Bu makine çok kısa bir süre için çalışabilir ve çok yüksek bedel üretir. Üretiyor zaten.

Kısacası şu: Erdoğan iktidarı, Türkiye’yi derin bir çukura sokmak pahasına da olsa seçimi kazanmak istiyor ama işi hiç kolay değil."

TIKLAYIN - Enflasyon yüzde 80,2'yle 23 yılın zirvesinde