İSPARK’ta zam bilmecesi

İSPARK’ta zam bilmecesi

T24

İstanbul’da İSPARK ücretlerine yüzde 35 ila 50 oranında zam yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir” açıklamasında bulundu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Maltepe Orhan Gazi Parkı'nda otopark ücreti 7 liradan 10 liraya, Belgrad Ormanı'nda otopark ücreti 35 liradan 52 lira 50 kuruşa çıktı. Kabataş’ta daha otopark fiyatları 7 lirayken 12 lira oldu. Sabah gazetesinden sonra Takvim, AHaber gibi gazeteler tarafından da haberleştirilen İSPARK zamları, Sözcü gazetesi tarafından da teyit edildi.

Gazetecilerin konuyla ilgili bir sorusuna cevap veren İmamoğlu ise şunları söyledi:

"Zam kararı değil. Bu bir finansal düzenlemeyle ilgili bir çalışma. Burada yanlış bir sistem hatası var. Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir.” 

İmamoğlu: Zam yapıldığı bilgisi doğru değil

Konuyla ilgili daha sonra kişisel Twitter hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İSPARK ücretlerine zam yapılmadığını ifade ederek, "İSPARK otopark ücretlerine zam yapıldığı bilgisi doğru değildir. Elbette İBB’ye ait iştiraklerin mali durumlarının incelenmesi, kayıpların kontrol edilmesi ve şeffaf şeklide yönetilmesi için çalışmaktayız" dedi.