İstanbul'da bombalı eylem için keşif yaptığı belirtilen bir kişi tutuklandı

İstanbul'da bombalı eylem için keşif yaptığı belirtilen bir kişi tutuklandı

İstanbul’da, polis ve askeri hedef alan bombalı eylem planlaması yaptığı ve PKK'lı olduğu belirtilen Mehdi Mıhçı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ile Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yapılan operasyonda; hakkında arama kararı bulunan Mehdi Mıhçı yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda bir tabanca ile 19 bin 800 Euro para ele geçirildi.

Mıhçı’yla birlikte Civan Açıkel ve 2 şüpheliyi daha gözaltına alan polis ekipleri, şüphelileri ifadeleri için emniyete götürdü.

Kandil'de bomba eğitimi aldığı ve bu alanda uzmanlaşarak eğitim verdiği iddia edilen Mıhçı’nın, Fatih ve Kağıthane’de bombalı eylem için keşif yaptığı; hedefinde ise kolluk kuvvetlerinin olduğu dile getirildi. 

Mıhçı ve beraberindeki 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Mıhçı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)