İstanbul’da Yaşanacak En Güzel Yerler

İstanbul’da Yaşanacak En Güzel Yerler

İstanbul, uzun zamandır hem göç alan hem de göç veren kentler listesinde başı çekiyor. Bu nedenle kente yeni gelenlerin sayısında da hiçbir zaman ciddi bir azalma olmadığını söyleyebiliriz. Peki, İstanbul’da yaşanacak en güzel semtler hangileri? Şehre yerleşmek isteyenler öncelikle hangi semtlerden ev bakmalı? İşte yanıtlar…

  • Beykoz

İstanbul’un hiç kuşkusuz en güzel semtlerinden biri Beykoz’dur. Hem şehir merkezine yakın olmanın hem de yeşilliğin hakim olduğu bir bölgede yaşamanın keyfini sunan Beykoz, bol miktarda villanın da yer aldığı semtlerden biridir. Bu semti benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri de yakın mesafede ormanların yer almasıdır. Kentin karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşmak, doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin kısa zamanda ormana ulaşabiliyor olması da semte değer katan unsurlardan biridir.

  • Kadıköy

Doğadan ziyade kentin havasını net bir şekilde hissetmek isteyenler, sanat ve kültür ile iç içe yaşamak isteyenler ise tercihini Kadıköy’den yana kullanıyor. Her adımda kafelere rastlayabileceğiniz bu semtte İstanbul’un kozmopolit ruhunu net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Evden ziyade dışarıda zaman geçirmekten hoşlananlar için Kadıköy’ün yaşanabilecek en güzel semtlerden biri olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu arada Kadıköy kiralık daire bulmakta da zorlanmayacağınız semtler arasında yer alıyor. İstanbul’un pek çok semti ile kıyasladığınızda kiraların biraz daha yüksek olduğu bilgisini de aktaralım. Ancak Kadıköy’de biraz zaman geçirdiğinizde ‘’bu kiraya değer’’ diyebilirsiniz.

  • Erenköy

Yaşadığı yerin sakin ve huzurlu olmasını isteyenler ise seçimini gönül rahatlığı ile Erenköy yönünde yapabilir. Eski zamanlardan kalma apartmanlar ve köşkler, bu semtin sokaklarına bambaşka bir atmosfer kazandırıyor. Buna karşın yeni binaların sayısı da fazla. Dolayısıyla Erenköy, eski ile yeninin buluşmasına tanıklık edebileceğiniz en güzel semtlerden biridir. Erenköy’de ev kiralamak isterseniz farklı platformlarda zaman kaybetmeyin. Hepsiemlak üzerinden rahatlıkla kiralık ev seçeneklerini inceleyebilir, sizin beklentilerinize uygun olan kiralık daireleri dakikalar içerisinde bulabilirsiniz.

  • Arnavutköy

Arnavutköy, çoğunlukla ailelerin yaşadığı bir bölge olması nedeniyle son derece sakin ve huzurlu bir semttir. Eğlence hayatından uzak kalmak isteyenler için de en ideal seçeneklerden biri olduğunu belirtebiliriz. Arnavutköy’de yeni bir hayata başlayanlar ve bu bölgenin huzurundan memnun kalanlar kolay kolay semt değiştiremiyor. Bu nedenle Arnavutköy’de uzun yıllar yaşamış kişilerle karşılaşma olasılığınız bir hayli fazla! Hatta 3 nesildir aynı yerde yaşayan ailelere de sık sık rastlayabilirsiniz.

  • Moda

Moda semtini farklı kılan unsur, Kadıköy’e son derece yakın olması ve bir o kadar da sakinliğini korumasıdır. Çoğunlukla iş yerlerinin olması da bu bölgenin sıra dışı bir atmosfere sahip olmasını beraberinde getiriyor. Elbette Moda semtinde de çok sayıda işletme var. Ancak bu işletmeler genellikle eğlence amaçlı değil yeme içme amaçlı olduğundan, eğlenmek isteyenler kısa sürede Kadıköy’e geçebiliyor. Moda’da ev kiralarının bir miktar yüksek olduğu bilgisini de aktarabiliriz. Özellikle geniş ve ferah bir daire kiralamak isterseniz bütçenizi zorlamanız gerekebilir.

  • Kuzguncuk

Nostalji tutkunlarının ortak buluşma noktası hiç şüphesiz Kuzguncuk oluyor. Üsküdar’a bağlı olan bu bölge günümüzde halen çok sayıda dizi ve film çekimlerine de ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda boğaz havasını net bir şekilde hissedebileceğiniz semtlerden biri olduğunu da ekleyelim. Çok sayıda farklı kültürden insanın yaşadığı, rengarenk binalara sahip olan Kuzguncuk, İstanbul’da yaşanacak en güzel semtlerden biridir. Siz de burada yer alan ev seçeneklerini incelemek için rotanızı hemen Hepsiemlak yönüne çevirin. Kira ücretlerine göz atarken sıralama da yapabilirsiniz. En ucuz ya da en yüksek kiraya göre ilanları sıralayarak bütçenize en uygun evi en kısa sürede bulabilirsiniz!