İstanbul Film Festivali'nde bugün...

'Unutulmaz Aşk' filminden...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36'ncı İstanbul Uluslararası Film Festivali'ne bugün (8 Nisan 2017) "Genç Törless", "Michael Kohlhaas", "Diplomasi", "Rita’nın Kimlikleri", "Grev", "Dokuzuncu Gün", "Baal", "Satıcının Ölümü", "Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru", "Swann’ın Aşkı", "Homo Faber" ve "Teneke Trampet" gibi filmleriyle tanınan Alman yönetmen Volker Schlöndorff konuk oluyor. 

“Yıllara Meydan Okuyanlar” bölümünde yer alan "Unutulmayan Aşk" ile 2017 Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan Schlöndorff, filmin 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 3’te yapılacak gösteriminde izleyiciyle buluşacak.

Unutulmayan Aşk / Return to Montauk

Volker Schlöndorff, Unutulmayan Aşk filmini yazar dostu Max Frisch’in romanından beyazperdeye uyarladı. Başrollerini Stellan Skarsgård ve Nina Hoss’un paylaştığı film, yıllar sonra New York’ta karşılaşan Alman bir yazar ve eski sevgilisinin kaçamağını anlatıyor. Filmin festivaldeki diğer gösterimi 9 Nisan Pazar günü, 11.00’de Rexx Sineması Salon 1’de yapılacak.