İstanbul'da teröre lanet yürüyüşünden: Alışmayacağız

İstanbul'da teröre lanet yürüyüşünden: Alışmayacağız

Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası yaşanan ve 31'i polis 39 kişinin şehit olduğu canlı bomba saldırısı nedeniyle teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şehit polis için düzenlenen cenaze töreninden sonra başladı. Sözcülüğünü Kezban Hatemi'nin yaptığı Türkiye Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe CHP de katıldı. CHP'nin yürüyüşte "Alışmayacağız" yazan pankart taşıması dikkat çekti.

Terör saldırısını protesto etmek için İstanbul’un her köşesinden gelen vatandaşlar patlamanın olduğu noktaya çiçek bıraktılar dualar okudular. Saldırı nedeniyle Beşiktaş'ta kapatılan yolların çalışmaların ardından ulaşıma açılması üzerine bir grup vatandaş bölgeye geldi. Burada Türk bayrağı açan vatandaşlar, şehitler için dua okudu. Ayrıca olay yerine karanfil bırakan vatandaşlar, "Şehitler Ölmez", "İdam Geri Gelsin" şeklinde slogan attı. Şehitleri anmak ve saldırıyı protesto etmek üzere bölgeye gelen CHP’liler de “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attı. Bu arada bir grup vatandaş ile yabancı basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Gruptan bir kadın, yabancı bir televizyon muhabirine yönelik, "Ben Kürdüm, Türküm, Suriyeliyim... Suriye'deki savaşı durdurun" dedi.

Yürüyüşün, Türkiye Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleşeceği ve Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Odası önünde başlayacağı duyurulmuştu. Sonradan yürüyüşün başlama yeri değiştirilerek Vatan Emniyet'teki törenden sonra başlayacağı belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göe, konuyla ilgili açıklama yapan platform sözcüsü Kezban Hatemi, “Bizim yaşamayı ve yaşatmayı becermemiz lazım. Terörün kimden geldiğinin önemi yok. İnsan hayatlarının dağılmasına müsaade etmeliyiz” dedi. Hatemi, Türkiye Demokrasi Platformu olarak İstanbul Ticaret Odası önünde toplanacaklarını ve ellerinde bayraklarla teröre tepki yürüyüşü yapacaklarını belirtti.