İşte Ramazan Akyürek'in 16 sayfalık savcılık ifadesinin tam metni

İşte Ramazan Akyürek'in 16 sayfalık savcılık ifadesinin tam metni

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e 19 Ocak 2007’de düzenlenen suikast ile ilgili yıllar sonra bilgisine başvurulan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in 16 sayfalık ifadesine T24 ulaştı. Ramazan Akyürek sorulan sorular arasında Emniyet İstihbarat Elemanı olarak görev yapan Erhan Tuncel ve İstihbaratta görevli polis memuru Muhittin Zenit arasında cinayet sonrası yaşanan diyalogun tapeleri yer aldı. Öte yandan, cinayet öncesi elde edilen istihbari bilgi notunun içeriği de soru olarak Akyürek’e yöneltildi. Cinayetten sonra Ramazan Akyürek’in Muhittin Zenit’e ulaşılmasını istediği, Ali Fuat Yılmazer’in Zenit’e ulaşarak cinayete dair Erhan Tuncel’e ulaşarak bilgi almasını istediği soru olarak yöneltildi.

Polis memuru Muhittin Zenit ve Erhan Tuncel arasında geçen söz konusu diyalog şöyle:

Erhan Tuncel: Zeynel diye bir çocuk vardı. Sonra bir tane daha çıktı. Zannetmiyorum yani vurulacak şekil belliydi. Eğer öyleyse bunlarla alakalıdır da zannetmiyorum.

Muhittin Zenit: Ne oğlum direk kafaya sıkmışlar

Erhan Tuncel: Öldü mü?

Muhittin Zenit: Tabi canım tek farklılık kaçmayacaktı ama bu kaçtı

Erhan Tuncel: Yakalandı mı peki?

Muhittin Zenit: Yok canım.

Erhan Tuncel: Yok abi yok kesinlikle, eğer bizle alakalıysa araştırırım, ederim, getiririm, uygun bir şekilde de size de teslim ederim.

Muhittin Zenit: Ulan oğlum ne getiriyorsun getirmenin ne gereği var