İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım seçildi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım seçildi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Coşkun Yıldırım seçildi. Buğra Kavuncu ise, milletvekili adaylığı için aday olmadı. 

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, milletvekili adayı olmak için İYİ Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi'nde adaylığını koymadı. Yapılan oylama sonucunda Coşkun Yıldırım, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı oldu.

İYİ Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongreye; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldı.

Kavuncu, 2023'te yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olacağı için aday olmadı. Coşkun Yıldırım, delegelerin oylarıyla İYİ Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi’nde yeni il başkanı seçildi.

Kavuncu, 2018'de siyasete İYİ Parti ile başladı ve partinin kuruluş sürecinde yer aldı. Kavuncu, 2019'daki 31 Mart yerel seçimlerinde ve tekrarlanan 23 Haziran yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı İmamoğlu'nun belediye başkanı seçilmesinde önemli rol oynamıştı.

"Bu bir bayrak yarışıdır"

Kavuncu, kongrenin ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"İstanbul 3. Olağan İl Kongre'mizi büyük bir birliktelik örneğiyle, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in katılımlarıyla gerçekleştirdik. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni yönetimimizi şimdiden tebrik ediyor, bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.