İyi Parti İstanbul seçimleri için ‘demokrasi çadırları’ kuruyor

İyi Parti İstanbul seçimleri için ‘demokrasi çadırları’ kuruyor

İyi Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin İstanbul seçimleri için  çalışmalara başladığını, kesintiye uğrayan demokrasi nedeniyle, milletin sandığa küsmenin önüne  geçmek için 39 ilçe ve meydanlarda ‘demokrasi çadırları’ kuracaklarını söyledi.

Ekonominin her gün yeni bir kötü haberle yüreğinin ağzına geldiğini söyleyen Ağıralioğu, “Kefen parasıyla seçime gidiyoruz gibi bir algı var” diye konuştu.

Ağıralioğlu, partinin İstanbul hazırlıklarını T24’e şöyle anlattı:

“Demokrasi  çadırı” kuruluyor

İstanbul seçimlerine çalışmaya başladık. Demokrasi kesintiye uğradığı için hassasiyet göstereceğimiz bir mevzu demokrasiyi memlekette siyasi yönetimin ümidi olmaktan çıkarmayacak milletin sandığı  küsmesinin önüne geçecek  bir çalışma yapacağız. İstanbul’un tüm ilçelerine ‘Demokrasi çadırları’ kuracağız.  Çadırlara gelen vatandaşlara İstanbul’daki süreci anlatacağız.  Demokrasinin tıkanıklığından kimlerin nasıl zarar göreceğini anlatacağız.  İstanbul seçimleriyle sadece bir seçimi yinelemedik aslında.  Ekonominin kırılgan bir döneminde İstanbul seçimlerinin izah edemeyecekleri  bir hukuksuzluk yenilenmesi  Türk ekonomisine ağır bir yük haline geldi. Türkiye’de birkaç aydır zaten Meclis’te çalışamıyoruz şimdi de 23 Haziran’a kadar tam randımanlı çalışamaz hale geçecek.

“Seçimi kaybettim yeni seçim yapalım hevesinin maliyetini ödüyoruz”

Ekonominin her gün yeni bir kötü haberle yüreği ağzına gelir durumda. Kefen parasıyla seçime gidiyoruz gibi bir algı var.  Şu anda Türk ekonomisini bu kadar kırılgan olduğu bir yerde ben seçimi kaybettim  yeniden bir seçim yapalım hevesinin  maliyetlerini ödüyoruz. O nedenle milletimize  anlatacağız. Türkiye’de ekonomimin düze çıkmasının yolu da demokrasini şakır şakır çalışıyor olmasıdır. Demokrasiye  kesintiye uğrarsa bu memlekette sadece seçilmekle  temsil  imkanı sınırlı hale gelmiyor. Ekonomide ciddi sıkıntıya  üşüyor.  Önce buna vurgu yapalım diye İstanbul’un  bütün ilçelerinde meydanlarında ‘demokrasi çadırı’ kuracağız.