İyi Parti kulisleri: Genel Başkanımızın aklında en başından bu yana Mansur Yavaş vardı

İyi Parti kulisleri: Genel Başkanımızın aklında en başından bu yana Mansur Yavaş vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in buluşmasında, “Adaylık düğümü çözüldü” bilgileri yalanlanan İyi Parti’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “kazanma ihtimali en güçlü aday” görüşünün öne çıktığı ileri sürüldü.

Cumhuriyet’te yer alan kulis habere göre, önceki gün partisinin milletvekilleri ve genel başkan danışmanlarıyla yaptığı toplantıda Akşener’in, "Kazanacak aday" söyleminden geri adım atmadığı ve CHP’li Bülent Kuşoğlu’na yönelik tepkisini sürdürdüğü öğrenildi.

İyi Parti kulislerinde Mansur Yavaş’ın adı yeniden konuşulmaya başlandı. Partinin yaptırdığı anketlerde Yavaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında, “kazanma ihtimali en güçlü aday” olduğu sonucunun ortaya çıktığını belirten İyi Partili yetkililer, “Neden Mansur Yavaş” sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

“Genel Başkanımızın aklında en başından bu yana Mansur Yavaş vardı. Çünkü halkta güven uyandırıyor. Yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Ayrıca milliyetçi kanattan geldiği için CHP, MHP ve AKP ile muhafazakâr Kürt seçmenden de destek görüyor.”

TIKLAYIN - Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Altılı Masa beni aday gösterirse benim için görevdir