İyi Partili Erdem: Hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem milletvekilliği seçimini bizler kazanacağız

İyi Partili Erdem: Hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem milletvekilliği seçimini bizler kazanacağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, "Neden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konulu panelde, “Bir seyircimiz, yanıma gelerek ‘Çok korkuyorum, yanlış bir şey diyeceksiniz, yapacaksınız diye, aman dikkatli olun’ dedi. Yani çok haklısınız, onlar bizi korkutmak için her türlü zalimliği yapıyorlar, ama biz de demokrasiye sahip çıkmayı öğrendik. Onun için hiç korkmayın. Satranç oynar gibi hamleleri düşünüyoruz. Bakın haklısınız her türlü şeyi yapacaklar. Ama bu seçim güvenle yapılacak, kesinlikle ve kesinlikle hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem milletvekilliği seçimini bizler kazanacağız” dedi.

Altı siyasi partinin genel başkan yardımcıları, Kartal Kent Kültürü ve Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği panelde, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in ayrıntılarını anlattı.

İYİ Partili Erdem, konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirirken, "Enflasyon yüzde 70 derseniz doğru haber, yüzde 100 derseniz yalan haber. Hangisi yalan? Kim karar verecek? Hep birlikte akılla kazanacağız. Biz onlar gibi değiliz, geldiğimiz anda bu sisteme göre gelsek de parlamenter sisteme benzeterek yöneteceğiz" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören yasa teklifine de değinen Erdem, şöyle konuştu:

"Hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem de milletvekilliği seçimini bizler kazanacağız"

"Her dönemi bir önceki dönem hazırlar. Yani 2002 yılındaki AK Parti iktidarının kurulduğu yılı bir önceki dönem hazırladı. Şimdi de bu tek adam rejimi, bu her şeyin tek bir kişinin dudağına bağlandığı rejim, iktidarın yargı üzerinde olabilecek her türlü baskıyı kurduğu rejim, iktidarın basın üzerinde her türlü baskıyı kurduğu basının neredeyse yüzde 90'nı kendi eline geçirdiği bu rejim, bu adil olmayan rejim bu hukukun olmadığı rejim, insan haklarının, fikir özgürlüğünün olmadığı rejim, basın özgürlüğünün olmadığı rejim de hep birlikte bir araya gelerek seçimden sonra kazanacağımız dönemi hazırlıyor.

Neden bu var? Çünkü bu rejim bize bunu öğretti. Bakın haklısınız her türlü şeyi yapacaklar ama korkmayın kesinlikle ne halt ederlerse etsinler, çok özür diliyorum bu sözü kullandığım için bu seçim güvenle yapılacak ve bu seçimde kesinlikle ve kesinlikle hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem de milletvekilliği seçimini bizler kazanacağız. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın.

"Satranç oynar gibi hamleleri düşünüyoruz"

Bakın altılı masa; ‘Seçim Güvenliği Masası’ kurdu. Niye her bir seçim sandığına, o seçimdeki sandığın namusunu koruyacak kendi aramızdan görevli arkadaşlarımızı seçiyoruz. Yani çok haklısınız, onlar bizi korkutmak için her türlü zalimliği yapıyorlar, ama biz de demokrasiye sahip çıkmayı öğrendik. Unutmayın demokrasi de hak eden devletlere geliyor. Bizim de bunu hak etmemiz lazım ve bizi de bunu fazlasıyla hak ediyoruz. Onun için hiç korkmayın. Soruyu soran hanımefendi, sakın korkmayın, satranç oynar gibi hamleleri düşünüyoruz."