İzmir'de bombalı saldırı; iki terörist öldürüldü, iki şehit var!

İzmir'de bombalı saldırı; iki terörist öldürüldü, iki şehit var!

İstanbul'daki yılbaşı katliamından beş gün sonra İzmir bir terör saldırısına hedef oldu. İzmir Adliyesi C Kapısı yakınlarında, hâkim ve savcılar ile diğer personelin çıkış saati yaklaşırken bombalı araç patlatıldı. Şehit olan polisin müdahalesiyle hedeflerine ulaşamayan iki terörist öldürüldü. Çatışma sırasında bir polis ile bir adliye çalışanı şehit oldu, 9 kişi yaralandı. Anadolu Ajansı 1,65 ila 1,70 boylarında siyah montlu ve beyaz bereli üçüncü bir teröristin arandığını abonelerine geçerken İzmir Valisi Erol Ayyıldız bu iddianın araştırıldığını belirtti. Ayyıldız, eldeki verilerin, terör saldırısında PKK'yı gösterdiğini söyledi.

Üçüncü terörist olma ihtimalini değerlendiren polisler kamera incelemesinin ardından üçüncü saldırgana rastlamadı.

Öte yandan Başbakan Yıldırım ve İçişleri Bakanı Soylu, İzmir'deki terör saldırısı sonrası kente gidiyor.

İzmir'deki saldırıda yaralananların isimleri belli oldu

Saat 16:00 sıralarında çıkan çatışmanın ardından üzerlerinden RPG-7 tipi roketatar, 2 kalaşnikof ve 8 el bombası çıkan teröristlerin, bombalı araç infilakının ardından adliye binasının içinde de terör eylemi planladığı değerlendirmesi yapıldı. Çatışmanın ardından , bölgedeki şüpheli bir araç kontrollü olarak patlatıldı. Patlamadan sonra başlayan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken güvenlik önlemleri nedeniyle adliye binasının tahliyesine izin verilmedi. Patlamanın ardından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, olay yerine gelerek operasyonu yönetti. Saldırıyla ilgili yayın yasağı getirildi.

Saldırı sonrası çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristin, siyah montlu ve 1,65-1,70 metre boylarında olduğu belirtiliyor. İzmir yönünden gelen bütün araçlar sıkı kontrolden geçirilirken, araç sürücülerine de üst araması yapıldı.

Olay yerinden kaçan 45 LV 414 plakalı beyaz bir araç için Manisa polisi alarm durumuna geçti. İzmir Manisa Karayolunun Kuva-yı Milliye Anıtı karşısında İzmir yönünden gelen bütün araçlar tek tek aranıyor. Araç sürücülerinin üstleri aranırken, araçların bagajları da didik didik edildi. Arama noktası nedeniyle İzmir'den Manisa'ya kilometrelerce araç trafiği oluştu.

Aramalara Özel Harekat kuvvetleri de destek verirken aranan aracın İzmir'de bulunduğu iddia edildi.

2 kişi gözaltında

Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı.  Şüphelilerin emniyete götürüldüğü bildirildi. Polis ekiplerinin, adliye yakınlarında kontrollü bir şekilde patlatılan arabanın, teröristlerin kaçmak için beklettikleri araç olduğu üzerinde duruyor.

 

Üçüncü saldırgana rastlanmadı

 

Saldırı sonrası çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Olayın öncesi ve sonrasındaki görüntüleri inceleyen polisin, üçüncü bir teröriste rastlamadığı, saldırganların 2 kişi oldukları kanatine varıldığı belirtildi. Bu arada kontrollü olarak patlatılan ikinci aracın da teröristlere ait olduğu, içerisinde patlayıcı izine rastlanmayan otomobilin olay yerinden kaçmak için yedek olarak getirildiği anlaşıldı.

Bombalı aracın patlama anı: