Kabil'deki patlamaları değerlendiren Trump, isimleri karıştırdı: Şimdi yeni bir IŞİD var, IŞİD-X

Kabil'deki patlamaları değerlendiren Trump, isimleri karıştırdı: Şimdi yeni bir IŞİD var, IŞİD-X

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, katıldığı yayında Kabil’de havalimanı çevresinde en az 90 kişinin öldüğü patlamaların sorumlusu olduğu belirtilen IŞİD K (Horasan) örgütünün ismini karıştırdı. Trump, “Şimdi yeni bir IŞİD var, IŞİD-X deniliyor” dedi.

Fox News’da Sean Hannity’nin programında Kabil’de yaşanan saldırıları değerlendiren eski ABD Başkanı Donald Trump, “Biliyorsunuz IŞİD hilafetinin yüzde 100’ünü devirdim. Suriye’de, Irak’ta devirdik. Şimdi yeni bir IŞİD var, IŞİD-X” dedi.

“IŞİD-X”i yanlış söylediğini daha sonra fark eden Trump “Yakında IŞİD-X de olur, IŞİD-K’den daha da kötü olur” dedi.

Kabil Havalimanı çevresinde en az 90 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamaların sorumlusunun IŞİD Horasan örgütü olduğu belirtiliyor.

IŞİD-Horasan grubu, 2013'te El Kaide'nin Irak kolunun ayrılarak oluşturduğu Irak Şam İslam Devleti'nin Pakistan-Afganistan bölgesindeki koluna verilen isim. İlk olarak Ocak 2015'te ortaya çıkan gruba Batı'da Horasan'ın İngilizce yazılışından (Khorasan) dolayı IŞİD-K deniliyor.

TIKLAYIN - Kabil Havalimanı saldırılarının şüphelisi IŞİD-K örgütü hakkında neler biliniyor?

TIKLAYIN - Biden'dan Kabil'deki patlamaların ardından açıklama: Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki, asla affetmeyeceğiz, bedelini ödeteceğiz

TIKLAYIN - Kabil'deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 90'a yükseldi