Kaftancıoğlu'nun gündeme getirdiği konu Bakan Bozdağ'a soruldu: İlçe seçim kurullarına memur üyelerin güncellenmemiş listelerden seçildiği iddiası doğru mu?

Kaftancıoğlu'nun gündeme getirdiği konu Bakan Bozdağ'a soruldu: İlçe seçim kurullarına memur üyelerin güncellenmemiş listelerden seçildiği iddiası doğru mu?

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun gündeme getirdiği İstanbul’un bazı ilçelerinde ilçe seçim kurullarının oluşumu ve güncellenmemiş listeler üzerinden görevlendirmeler yapılmasına dikkat çekmesi ve uyarılarıyla ile ilgili konu TBMM gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun ilçe seçim kurullarına üye seçimiyle ilgili uyarıları ve seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması yönündeki kaygılarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

İlçe seçim kurulu üyelikleri ile ilgili İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun gündeme getirdiği uyarı ve dikkat çekmesi yönündeki kaygıları TBMM gündemine taşıyan Özdemir önergesinde, “İstanbul ilinin bazı ilçe seçim kurullarında emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine seçilecek memur üyelerin güncellenmemiş listelerden seçildiği iddia edilmektedir. Seçimlerin güvenli bir şekilde yürütülmesi sürecinde Yüksek Seçim Kurulunun ve bağlı tüm kurulların mevcut kanun ve yönetmeliklere göre iş ve işlemler yapması gerekmektedir” dedi.

Özdemir, Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

"• İstanbul ilinin bazı ilçe seçim kurullarında emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine seçilecek memur üyelerin güncellenmemiş listelerden seçildiği iddiası doğru mudur? İddia edilen uygulama doğru ise başlatılan bir inceleme veya soruşturma olmuş mudur?• Söz konusu iddia ve uygulama farklı iller için de mevcut mudur? Bu konuda Bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır? • Söz konusu uygulama doğruysa sorumluluğu olanlar hakkında bir inceleme ve soruşturma olmuş mudur? • Bakanlığın, kaygıları ortadan kaldırmaya yönelik kamuoyuna şeffaf şekilde bilgilendirme yapması gündemde midir?"