Kamer Genç Başbakanlık önüne çelenk koymaya çalıştı

Kamer Genç Başbakanlık önüne çelenk koymaya çalıştı
T24- CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in aracı,Başbakanlığın Vekaletler Caddesi'ndeki girişinde Başbakanlık korumalarıtarafından durduruldu. Kamer Genç, korumalara içeri girmek istediğinive çelenk bırakacağını ifade ettiği sırada, bir görevli aracınbagajındaki siyah çelengi alarak binaya götürdü.

Çelenginalınması üzerine Genç, korumalara, ''Ne karışıyorsunuz, çelengigetireceksiniz. Çelenk gelmeden ben buradan gitmem'' diyerek tepkigösterdi.

Dahasonra yürüyerek, Başbakanlık binasının önüne gelen Genç, çelengingetirilmesi isteğini yineledi. Başbakanlık korumalarıyla burada birsüre görüşen Genç, ayrılırken basın mensuplarına, Tunceli'de depremdenetkilenen insanların ıstıraplarını dile getirmek için çelengigetirdiğini söyledi ve ''Bakın görevli aldı, kaçtı. Böyle korumaylaolmaz ki bu işler. Bir milletvekili susturulursa bu memlekette herkessusturulmuş oluyor'' dedi. Başbakanlık korumaları ile görüntü almakisteyen basın mensupları arasında yaşanan itişmeye de tepki gösterenGenç, ''Niye bu insanları itiyorsunuz? Çekilin, ben gidiyorum.Karışmayın'' diye konuştu.

Genç,''Bir milletvekiline karşı çelengi alıp kaçırmak olur mu? Bu eşkıyalık.Bunun hesabını Meclis'te soracağım. Bir bakacağım o depremde zarargören insanlara el uzatılmazsa daha başka eylemler koyacağım'' dedi.

KamerGenç, bir gazetecinin, çelenk bırakma girişiminden CHP yönetimininbilgisi olup olmadığına ilişkin sorusuna da ''Grup başkanvekilinesöyledim'' yanıtını verdi.