Kar yağışı Karadeniz üzerinden gelecek

Kar yağışı Karadeniz üzerinden gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren soğuk havanın yerini, kar yağışlarına bırakacağı konusunda uyarıda bulundu.  Karadeniz üzerinden gelen yeni soğuk havayla birlikte hava sıcaklığının biraz daha düşeceği belirtildi.

Karla birlikte rüzgar da geliyor

Yurt genelinde yeni bir soğuk hava dalgası etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren soğuk hava, yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları, dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 19 Aralık Pazartesi günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor."

Açıklamada; rüzgarın; pazartesi ve salı, Marmara ve Ege’nin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi. Soğuk havayla birlikte Marmara’nın doğusunun yüksek kesimlerinde, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz’in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesinin tahmin edildiği bildirildi.Açıklamada, kar yağışlarının salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya’nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN