Karamollaoğlu'ndan "AK Parti'deki endişeliler"e çağrı: Oyalanmayıp bize katılsınlar

Karamollaoğlu'ndan "AK Parti'deki endişeliler"e çağrı: Oyalanmayıp bize katılsınlar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün SP'nin başına geçeceği veya yeni bir parti kuracağına dair gündeme gelen iddialar hakkında "Bunların hepsi partimizin önünü kesmek isteyenlerin çıkardığı dedikodular. Ne yeni bir parti kurulabilir ne bizim karşımıza kimse çıkabilir" değerlendirmesinde bulundu. AKP seçmeni arasında yüzde 40'a varan endişeli bir kitle olduğunu savunan Karamollaoğlu, "Samimi olarak arayış içindelerse, bize gelmekten başka çareleri yok. Bunu kimseyi küçümsemek için de söylemiyorum. Eğer 3-4 senelik zaman olsaydı, denenirdi. Artık kimse bu riske giremez. Yeni parti kurulması imkânsız, oyalanmayıp bize katılsınlar" çağrısında bulundu.

YSK'nın referandumda son dakika aldığı "mühürsüz pusula ve zarflardaki oyları da geçerli sayan" kararını AİHM'e taşımaya hazırlanan CHP hakkında "Türkiye’yi şikâyet ediyorsunuz" dendiğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Zamanında AK Partililer de bunu yaptılar. Hukuk içinde her yol denenir. Yanlış olduğunu söyleyemem" diye konuştu. 

Ali Bulaç dahil bazı gazetecilerin 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla tutuklu bulunmasına şaşırdığını belirten Karamollaoğlu, "Mesela Ali Bulaç’ı eskiden beri bilirim. FETÖ’cü olduğu kanaatinde değilim. Bunların, ille de suçludur diye, mahkeme önüne çıkarılmadan, OHAL dolayısıyla verilen yetkilerle hapse atılmaları, adaletin tecellisi konusunda şüpheler yaratıyor" dedi. 

Cem Küçük'ün "Mavi Marmara'daki manyaklar" sözüyle başlayan tartışmaya da değinen Karamollaoğlu "Esasında AK Parti Mavi Marmara’ya başlangıçta destek vermedi. Erbakan Hoca destek verince sahip çıkmak mecburiyetinde kaldılar. İsrail bir terör devleti gibi davranıp 9 insanımızı şehit etti. Aradan bu kadar zaman geçti, şimdi orada katledilenlerin haklarını aramanın önüne engel konuldu. AK Parti başa dönmüş oldu. Biz buna hiçbir zaman rıza gösteremeyiz. Türkiye Ortadoğu’da belirleyici ülke olma vasfını kazanmalı" değerlendirmelerinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı referandum öncesi böyle konuşmuştu: Biz başkanlık sistemine prensipte karşı değiliz, ancak...