Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Erdoğan’ın Kanal İstanbul mücadelesinin sonucu 23 Haziran’dan çok daha ağır olabilir

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Erdoğan’ın Kanal İstanbul mücadelesinin sonucu 23 Haziran’dan çok daha ağır olabilir

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Kanal İstanbul projesinin bugünkü süreçte gündeme gelmesinin iktidarın lehine olmadığı, Erdoğan’ın Kanal İstanbul mücadelesinin sonucunun 23 Haziran’dan çok daha ağır olabileceği görüşünü savundu. Kiras, iktidarın Kanal İstanbul projesinden vazgeçse bile bunun rakibinin kazancına olacağını belirtti.

Kiras  “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın meydan okumasına cevap verme zorunluğu hissetmesi iktidarı zora sokmuş görünüyor. Çünkü rakibinin belirlediği şartlarda ve zeminde gerçekleşecek bir müsabakayı kazanması kolay olmayacak” diye yazdı.

Kiras, “İmamoğlu akıllıca bir taktikle Kanal İstanbul konusunu Erdoğan’a karşı siyasi mücadelenin çıpası olarak belirlemiş görünüyor. Erdoğan’ın birçok sebepten dolayı kamuoyu desteğini arkasına almasının zor olduğu bir alanda gerçekleşecek mücadelenin sonucu 23 Haziran’dakinden çok daha ağır olabilir” düşüncesini dile getirdi.

Kiras yazısında, “Ama durum öyle bir noktaya geldi ki iktidar cephesi bu konuda geri adım atsa bile bu da yine rakibinin kazancı olacak. Yapılması gereken şey bu projenin ısıtılması girişimine hiç başlamamak, İmamoğlu itirazlarını dile getirince belki ‘şimdilik düşünmüyoruz’ gibi bir cevapla konuyu kapatmak olmalıydı. Ama rasyonalitenin bağlarından azade bir siyaset söz konusu olunca böyle olmuyor” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın