Karar yazarı Akif Beki'den Bakan Soylu'ya: Büyük lokma ye, büyük söz söyleme

Karar yazarı Akif Beki'den Bakan Soylu'ya: Büyük lokma ye, büyük söz söyleme

Karar yazarı Akif Beki, Viranşehir'de bir okul önündeki çatışmadan bir gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Hep birlikte nasıl Diyarbakır'ı, Şırnak'ı, Hakkari'yi huzurlu yapmışsak Allah nasip edecek; Erbil'i, Bağdat'ı, Şam'ı da huzurlu yapacağız..." dediğini hatılattı ve "Büyük lokma ye, büyük söz söyleme" dedi. 

Beki, bugünkü yazısının "Soylu'nun büyük sözleri" başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"Yayın yasağı getirildiğini Şanlıurfa Valiliği açıkladı; Viranşehir'de bir okul önündeki çatışmada 2 öğrenci ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı.

Beyoğlu'ndan bir görüntü dolaşıyordu aynı gün, iddia ediliyor ki çeteye haraç vermeyi reddeden bir esnafa ait. Şehir eşkıyası, camları silahla indiriyor ve babayla oğlu darp ediyor. Buna, yayın yasağı gelmedi sanırım daha.

Sadece bir gün önceydi oysa. İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'dan şöyle haykırıyordu:

"Hep birlikte nasıl Diyarbakır'ı, Şırnak'ı, Hakkari'yi huzurlu yapmışsak Allah nasip edecek; Erbil'i, Bağdat'ı, Şam'ı da huzurlu yapacağız..."

İstenmeyen olaylara yayın yasağı koyma yöntemiyle Erbil'de, Bağdat'ta ve Şam'da vukuat yokmuş, asayiş berkemalmiş gibi hissettirebiliriz halka.

Huzurlu bir yer yapmak buysa yapar evvel Allah İçişleri'miz; oralarda da huzuru tesis eder, bizde ettiği gibi.

Hazır elinden geliyor; Dışişleri'ni ilgilendirir, İçişleri'ni aşar diye komşu ülkelerden bu kadarcık huzuru esirgeyecek değildi.

Yok eğer yayın yasağı dışında bir yöntem kastediyor ve altında kalmak istemiyorsa ecdat öğüdüdür: Büyük lokma ye, büyük söz söyleme." 

Yazının tamamı için tıklayın.