Karar yazarı Karaalioğlu: Böyle siyaset olmaz, dış politika hiç olmaz

Karar yazarı Karaalioğlu: Böyle siyaset olmaz, dış politika hiç olmaz

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce "darbeci" dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Katar’da bir araya gelmesi ve el sıkışmasını değerlendirdi. 

Karaalioğlu "Erdoğan’ı ikaz edenler bugün haklı çıkmıştır. Herhangi bir siyaset meselesinde sadece iktidarın bakış açısının ve iktidar bilgisinin mutlak doğru olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır. Bunu, dış politikadan güvenliğe, ekonomiden sosyal meselelere kadar birçok alanda daha önce de görmüştük. Mısır’la ilişkilerde de gördük. Bu yüzden Erdoğan’ın geri dönüşü ne 'Siyasette küslük olmaz'la ne de 'Dün dündür bugün bugündür' sözüyle açıklanamaz. Çünkü hepsinden önce böyle siyaset olmaz, dış politika hiç olmaz" ifadesini kullandı. 

"Türkiye’nin gerçekte başı sonu ve hedefleri belli bir dış politikasının olmamasıdır. Dış politikası sayesinde güvenlik ve refah üretememesidir" diyen Karaalioğlu, şunları kaydetti:

"Bir politika olmaksızın sadece tokalaşmak işlerin yoluna girdiğinin işareti değildir; işler de böyle yolu girmez. Her şeyden önce neyi, kiminle birlikte hedeflediğimiz belli olan bir politikaya ihtiyacımız vardır. Aksi takdirde üç gün sonra, 'Başımız eğdik, geri adım attık, barıştık da ne oldu?' demeye başlarız." 

TIKLAYIN | "Beni Sisi'yle barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmem" demişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "darbeci" dediği Sisi ile görüştü