Karar yazarı İbrahim Kiras: Bazı muhalefet grupları, 6'lı masayı devirmenin kendileri için de siyasi intihar olacağını görmüyor

Karar yazarı İbrahim Kiras: Bazı muhalefet grupları, 6'lı masayı devirmenin kendileri için de siyasi intihar olacağını görmüyor

Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, "HDP'ye bakanlık" çıkışıyla başlayan 6'lı masaya dair son tartışmaları değerlendirdi. 

Yönetim değişimi ihtimalinin bu dönemde arttığını söyleyen Kiras, "Kurulacak olan seçim sandığı her iki taraf için de belki son fırsat" yorumunu yaptı. 

Kiras, şu ifadeleri kullandı:

"Bu tabloda altı muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu iş birliği zemini hayati bir önem taşıyor. Muhalefetin bu yapıyı ayakta tutmaya, iktidarın ise imkân bulursa dağıtmaya ihtiyacı var. Aksi takdirde seçimi kazanmak mümkün değil. Onun için her iki tarafın da elinden gelen çabayı göstermesi gerekiyor.

İktidar tarafında bu çaba var. Ancak muhalefet cephesinde yer alan bazı gruplar sanki eldeki fırsatın farkında değilmiş gibi davranıyorlar zaman zaman. Altılı masayı devirmenin kendileri için de siyasi intihar anlamına geleceğini görmüyorlar sanki. Ne de olsa siyasetçi de bir insan sonuçta. Etten kemikten yapılma bir varlık. Kendi kişisel beklentileri, hırsları, kızgınlıkları vs. var. Bu yüzden bazen apaçık gerçekleri bile gözü görmeyebiliyor."

Yazının tamamı için tıklayın.