Karar yazarı Karaalioğlu: 25 sene önceki belediye başkanı, kendisine işlemeyen yasağı rakibine karşı denemek istemiş

Karar yazarı Karaalioğlu: 25 sene önceki belediye başkanı, kendisine işlemeyen yasağı rakibine karşı denemek istemiş

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hapis ve siyasi yasak cezası almasını eleştirirken; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde aldığı cezaya da atıfta bulundu. 

"Tarih tekerrür eder ama tarihi bilmeyenler için, kendi tarihini unutanlar için tekerrür eder. Ve ayrıca, ibret alınacak olsa asla tekerrür etmez" diyen Karaalioğlu, şu ifadeleri kullandı:,

"İstanbul Belediye Başkanı’na 'Gözünün üstünde kaşın var' demişler, ceza vermişler, siyasi yasaklı olmasına hükmetmişler. Yok, 25 sene öncekine değil bugünküne… Kazandığı birinci seçim iptal edilip sonra tekrar kazanan belediye başkanına… 25 sene önceki belediye başkanı, kendisine işlemeyen yasağı, eksiksiz ve aynen; bu kez rakibine karşı denemek istemiş. Galiba, bana işlemedi ama bakarsın ona işler diye düşünmüş. Yasakmış, yasakçılıkmış, tarih ne yazar, ne çizer umursamamış. Böyle bir manzaranın hak ettiği nazar, sadece acı bir tebessümdür. Gayrısı fuzulidir."