Karar yazarı Ocaktan: Bahçeli, Amerika’ya bu kadar saydırıp dururken; Biden’la görüşen Erdoğan ortağını incitici bir tavır mı sergilemiş oluyor?

Karar yazarı Ocaktan: Bahçeli, Amerika’ya bu kadar saydırıp dururken; Biden’la görüşen Erdoğan ortağını incitici bir tavır mı sergilemiş oluyor?

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, İstiklal Caddesi saldırısının ardından iktidarın söylemlerini değerlendirdi ve bazı sorular sordu. 

Ocaktan, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakı ve yandaşlarına şunları da soralım mesela… Rus uçakları İdlip’te 33 askerimizi şehit ettiğinde, neden hiçbiriniz çıkıp 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, bunun hesabını soracağız' diyemediniz.

Cumhur İttifakı 2019 yerel seçimler öncesinde meydan meydan dolaşıp bütün muhalefeti ‘terör destekçisi’ olarak ilan etmişti, ancak tekrarlanan 23 Haziran öncesinde Öcalan’ın mektubunu TRT’de okutmakta bir beis görmediler. Peki bunu nasıl bir terörle mücadele konseptiyle izah ediyorlar acaba?

Eğer İçişleri Bakanı’nın da altını çizdiği gibi Amerika ile müttefiklik ilişkilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyorsa, F-16 uçaklarını alabilmek için neden bu kadar Amerika’nın peşinden koşuyoruz.

Devlet Bahçeli, 'ABD'nin bakışıyla zillet ittifakının başı arasında fark gören var mıdır?' diye soruyor. Bahçeli Amerika’ya bu kadar saydırıp dururken, acaba Biden’la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ortağını incitici bir tavır mı sergilemiş oluyor?

Yaşanan tecrübeler de gösteriyor ki eğer siyaseti demokratik bir yarış zemininden çıkarıp, kavga ve kutuplaşma aracı haline dönüştürürsek, terör dahil ülkenin temel problemlerini çözme imkanını kaybedeceğimiz gibi birlikte yaşama duygularımızı da zehirlemiş oluruz. Evet her şeyi konuşalım, tartışalım ama birbirimizin gözünü oymadan…

Yazının tamamı için tıklayın.