Karar yazarı Ocaktan: Halkını enkaz altından kurtaramayan, "bizi kurtarın" feryatlarına yetişemeyen devlet, büyük devlet değildir

Karar yazarı Ocaktan: Halkını enkaz altından kurtaramayan, "bizi kurtarın" feryatlarına yetişemeyen devlet, büyük devlet değildir

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarın deprem sürecini yönetme biçiminden hareketle, "Artık biliyoruz; depremin ilk üç günü halkını enkaz altından kurtaramayan, ‘bizi kurtarın’ feryatlarına yetişemeyen devlet büyük devlet değildir" yorumunu yaptı.

Ocaktan, yazısında şunları kaydetti:

"Ne yazık ki 'Devlet nerede, çadır yok, Kızılay nerede' diyenleri devleti küçük düşürüyor diye hain, şerefsiz, fesatçı olarak suçlamakla büyük devlet olunmuyor.

Asli görevi felaket anında insanlara çadır ve yemek götürmek olan Kızılay gibi bir kurumun parayla çadır sattığı bir ülkede ‘büyük devlet’in hayalini kurmak bile mümkün değildir....Gelişmiş demokratik ülkelerde her bir bireyin ve kitlelerin en doğal hakkı olan protestolarını, mesela tribünlerden yükselen ‘istifa’ seslerini hainlik ve şerefsizlik olarak niteleyen bir iktidar bloğunun asla ‘büyük devlet’ hayali olamaz. Malum Bahçeli protestoları ‘şuursuzluk’ olarak nitelemiş, İçişleri Bakanı Soylu da 'Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan. Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin' diyerek taraftarları tehdit etmişti.

'Asker kışladan geç çıkarıldı' eleştirilerine sinirlenen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın 'Uzaktan böyle ahkâm kesmekle olmuyor. Hududu kim koruyacak, Suriye’de kim kalacak? Suriye’yi mi boşaltacağız, Irak’ı mı boşaltacağız?' şeklindeki acziyet ifade eden sözleriyle de büyük devlet olunmuyor maalesef…"

Yazının tamamı için tıklayın.