Karar yazarı Taşgetiren: Ak Parti’nin gençlerde oy oranı neden genel oylarının çok çok aşağısında?

Karar yazarı Taşgetiren: Ak Parti’nin gençlerde oy oranı neden genel oylarının çok çok aşağısında?

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, "Ak Parti’nin gençlerde oy oranı neden genel oylarının çok çok aşağısında?" sorusunu gündeme getirdi.

Taşgetiren yazısında, "Bu ülkede en kolay karar şeyin 'eğitime ara vermek' olduğunu azıcık dünyayı görmeye başlayan gençler anlıyor. Bir 'Ferman' ile uzaktan eğitime karar verildiğini, bunun maliyetinin hesap edilmediğini eğitim sancısı yaşayan gençler görüyor. Tayyip Erdoğan, bir dönemlik daha yetki istiyor. Yeni 'Beş yıl'da 20 yılda yapılamayanlar yapılacak, 'Türkiye Türkiye olacak, ümmete önderlik yapacak, ümmet ayağa kalkacak…' Bu ideolojik söylem heyecan verici, ama “Nasıl?” diye sorulduğunda cevabı kolay olmayan bir kurgu. “20 yılda yapılmayan ne yapılacak?” sorusunun cevabının verilmesi gerekiyor. Ben iktidarın henüz eğitimi doğru değerlendirdiği kanaatinde değilim. Kaçıncı bakan oldu bu sonuncusu?" ifadesini kullandı. 

Taşgetiren şunları kaydetti:

"Keşke yola hazırlıklı çıkılsaydı da 20 yıl sonunda “Hiçbir şey yapmadıysak, bu ülkenin çocuklarının özgül ağırlığını çağın en zirvesine taşıdık” gibi bir cümle kurulsaydı. Keşke bu anlamda İslam dünyasına öncülük edilseydi. Son soru: Ak Parti’nin gençlerde oy oranı neden genel oylarının çok çok aşağısında?"