Karar yazarı Taşgetiren: Gelin “partili cumhurbaşkanlığı”nı bir kerecik, o da “başörtüsü uzlaşması” için aşalım

Karar yazarı Taşgetiren: Gelin “partili cumhurbaşkanlığı”nı bir kerecik, o da “başörtüsü uzlaşması” için aşalım

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, başörtü düzenlemesi için anayasa değişikliğine ilişkin olarak, "İlerde bugünkü uzlaşmazlığın bir bedeli olabilir ve bu günleri hayıflanarak hatırlayabiliriz. Yasal güvenceyi tarihi bir uzlaşma ile gerçekleştirmekten söz ediyorum. 'Türkiye Yüzyılı' diye bir şey vardı ya hani, sayın Cumhurbaşkanı’nın seslendirdiği, işte tam da ona layık bir gelişme olur bu uzlaşma. Gelin 'partili cumhurbaşkanlığı'nı bir kerecik, o da 'başörtüsü uzlaşması' için aşalım." görüşünü savundu. 

Taşgetiren yazısında, "Başörtüsü için Ak Parti’nin yaptığı görmezden gelinemez. Evet, bu fiili sonucun alınmasında Tayyip Erdoğan’ın (diğer arkadaşları ile birlikte) belirleyici bir tavrı vardır. Ama sonuçta fiili bir durumdur.,Başörtüsü konusunda herhangi bir iktidar döneminde yeniden sorun çıkar mı? Çıkmaması beklenir ama, gelinen duruma bir kesimde hala tepkisel bakıldığı da bir gerçektir. Ak Parti biraz da tabanda oy sıkıntısı yaşadığı için, muhafazakâr camiadan Millet İttifakı’na oy kaymamasını temin amacıyla, Millet İttifakı’nın iktidar olması durumunda başörtüsü konusunda eskiye dönüleceği temasını işlemektedir. Buna karşılık Kılıçdaroğlu, başörtüsü özgürlüğüne yasal bir garanti sağlama hamlesini yapmıştır. Bunun yanında Kılıçdaroğlu’nun gerek üniversite öğrencilerinin okullarına gerekse başörtülü milletvekillerinin Meclis’e girmesi noktasında olumlu tavır sergilediğine dair tanıklıklar bulunuyor." ifadesini kullandı. 

Taşgetiren şunları kaydetti:

"Ayrıca aile konusunda bir anayasal düzenleme isteniyorsa bu, başörtüsünden ayrı bir düzenleme halinde başka bir platformda yeniden gündeme getirilebilir.

Hani üzüm yemek var ya üzüm yemek, işte onun tam gerçekleşeceği durum. Öteki tarafta “Bağcı dövmek” var. Kılıçdaroğlu’nun ya da o cenahta toplanan milyonların “Bu işte Tayyip Bey’in siyasi hesabı baskın çıktı” tarzında bir kanaate ulaşması daha mı sağlıklı? “Kılıçdaroğlu belki partisindeki kimi eleştirileri de göze alarak önerdi, biz de el yükselterek ona destek verdik ve tarihi bir uzlaşma çıktı” demek çok mu abes?"