Karar yazarı Taşgetiren: Güney Kore’nin temsilci gönderebildiği Dünya Kupası'na Türkiye olarak gönderememek, işin 'fıtratı gereği' midir?!

Karar yazarı Taşgetiren: Güney Kore’nin temsilci gönderebildiği Dünya Kupası'na Türkiye olarak gönderememek, işin 'fıtratı gereği' midir?!

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye'nin 2022 Dünya Kupası'nda yer almamasıyla ilgili olarak "Güney Kore’nin temsilci gönderebildiği Dünya Kupası'na Türkiye olarak gönderememek, işin 'fıtratı gereği' midir?!" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın orasından burasından ülkelerin temsil edildiği dünya kupasında Türk Milli Takımının bulunmamasının burukluğunu da yaşadım" diyen Taşgetiren, yazısında şunları kaydetti:

"Yok, maalesef yok. 84 milyon küsurun içinden dünya kupasına katılacak bir milli takım çıkaramamışız. Cumhurbaşkanımız gençliğinde futbol oynamış. Hala da, ortam oluştuğunda penaltı atar mesela. Bazen maça da çıkar. Katar’daki Dünya Şampiyonasının hem açılışına (O ara Sisi ile de buluştu ya) hem kapanışına gitti. Final maçını seyretti. O da, hüzünlenmiş midir orada bir Türk Milli Takımı bulunmuyor olmasına ve başkalarının sevincine, hüznüne ortaklık etmek zorunda kalınışına? Eminim hüzünlenmiştir." 

"Yani diyelim Güney Kore’nin temsilci gönderebildiği Dünya Kupası'naTürkiye olarak gönderememek, işin 'fıtratı gereği' midir?!" ifadelerini kullanan Taşgetiren, şunları kaydetti:

"Baktım şöyle 20 yıla… Ak Parti’nin iktidar yılları bunlar. İçine sonuncusu ile birlikte beş dünya kupası giriyor. Hadi, birincisini, olmadı ikincisini gözden çıkaralım. Ne de olsa iktidar yeni, hazırlık yapılamamış olabilir, ne de olsa futbol vs gibi spor alanlarında büyük başarılara imza atmak yılları alabilir…. İyi de 10’uncu yıl, 15’inci, 20’inci yılda da dünya çapında bir milli takım oluşturamamanın makul bir izahı var mı?"

Yazının tamamı için tıklayın...