Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde: Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde: Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncülğünde Ankara'dan İstanbul'a yapılan Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü günü saat 16.30 gibi tamamlandı. Yürüyüşe katılanlar önceden belirlenen Kent Ormanı Piknik alanında konaklayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davası kapsamında 25 yıl hapis cezası alması ve tutuklanmasının ardında başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününde. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması ile ilgili olarak, "Verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum" dedi. Bu arada spor yaralanmaları konusunda uzman olan bir doktor Kılıçdaroğlu'nu muayene etti. Doktor Kılıçdaroğlu için özel bir egzersiz programı hazırladı. Doktorun tavsiyesi ile mola süreleri ve mesafesi de yeniden belirlendi. Ayrıca bugün için yürüyüş mesafesi toplamda 16 kilometre ile sınırlandırıldı. 

Kılıçdaroğlu, 6 Haziran’daki grup toplantısında “Biliyorsunuz, FETÖ’cülerin baklavacılar kolu var, pastacılar kolu var, kavurmacılar kolu var. Şimdi de FETÖ’nün damatlar kolu çıktı” demişti. Ayrıca, 25 Mayıs’taki, Vatan Partisi Genel Merkezi'ni ziyaretinin ardından Genel Başkan Doğu Perinçek'le görüşmelerine ilişkin açıklama yaptığı sırada, Kavurmacı ile ilgili sorulan soruya, "Hapishanelerinde 150'ye yakın gazeteci, uyduruk gerekçelerle tutuklanırken, bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması, tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz siz?" yanıtını vermişti.