Kılıçdaroğlu: Bu kadar yetkiyi tek bir kişiye verirseniz Türkiye'yi ucuk açık maceraya sürüklemiş olursunuz

Kılıçdaroğlu: Bu kadar yetkiyi tek bir kişiye verirseniz Türkiye'yi ucuk  açık maceraya sürüklemiş olursunuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından nisan ayında yapılması planlanan partili cumhurbaşkanlığını öngören anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak "Bu kadar yetkiyi tek bir kişiye verirseniz Türkiye'yi ucu açık maceraya sürüklemiş olursunuz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Herkes yargılanabilir, iddiada da bulunabilir ama geç gelen adalet adaletsizliktir. Hiçbir gazetecinin hapiste olmasını istemeyiz. 

Pazar günü 81 ilde il ve ilçe başkanlarımızı topladık, referandumda nasıl bir strateji izleyeceğimizi konuştuk. Hayırın ne kadar önemli olduğunu, bunun memleket meselesi olduğunu, hayır dememizin ne kadar değerli olduğunu tartıştık. Şu soruyu her gittiğiniz yerde sorun: 15 yıldır iktidarsınız. Parlamentodan çıkarmak isteyip de çıkaramadığınız kanun oldu mu, yok. O yüzden bu değişikliğin sebebi ne? Neden şimdi, parlamento yetkisini bir kişiye devrediyorsunuz? Bu sorunun cevabını biz bilmiyoruz, siz de bilmiyorsunuz. Bu sorunun cevabını hayırla perçinleyelim. Tek adam rejimi, her şeye muktedir olacak. 

Kılıçdaroğlu: 100 gündür iddianame yok, belli ki bir yerden talimat bekliyorlar