Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında 'Dersim özrü' krizine değinmedi

Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında 'Dersim özrü' krizine değinmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, geçen hafta boyunca partisinin içindeki bir numaralı gündem maddesi olan “Dersim özrü” krizine değinmedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, Ermenek’teki maden faciası, çift haneli rakamlara çıkan işsizlik oranı ve yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı gibi konular vardı.

Tunceli doğumlu olmasına rağmen Dersim katliamını gündeme getirmemesi nedeniyle sık sık AKP’nin hedefi olan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim katliamı tartışmalarıyla ilgili olarak, “Partim adına Dersimlilerden bin kez özür diliyorum” demesiyle parti içinde başlayan tartışmalara değinmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında Dersim tartışmasında "Genel başkanımın bilgisi dahilinde buraya geldim, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Dersim'de acı duyan herkesten bin kere özür diliyorum" dedi.