Kılıçdaroğlu: Gezi'de bu ülkenin gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler

Kılıçdaroğlu: Gezi'de bu ülkenin gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yılı aşkın süredir iddianamesi hazırlanmadan tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür'e yönelik 'Gezi Parkı eylemleri' suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. "Gezi olaylarından intikam alamaya çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Gezi, bu ülkenin özgürlük sesidir. Gezide bu ülkenin gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler" sözlerini sarf etti.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün çocuklara ilişkin olarak gerçekleştirdiği çalışmayı gündeme getiren Kılıçdaroğlu, 15 yaşın altında cinsel istismara uğrayarak hamile kalan çocuk sayısının 15 bin 937 olduğunu aktardı.

Yemen'de 5 milyon çocuğun savaşın ortasında olduğunu kaydeden Kılıçdaorğlu, "İslam dümnyası Yemen'deki duruma ne diyor? Yoksa el altından silah mı veriyor?" diyerek tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, "Keşke Yunan galip gelseydi" sözleriyle tartışmalara neden olan Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaretin Cumhurbaşkanlığı tarafından savunulmasına tepki gösterdi. Kadir Mısıroğlu'nun bir vatan haini olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın da akıl hocası" ifadesini kullandı. "İnsani gerekçeyle hangi şehit evini, hangi gazi evini ziyaret ettiniz?" diye soran Kılıçdaroğlu, " Edep sahibiysen, ahlak sahibiysen bayrağına vatanına saygın varsa o koltuktan ayrılacaksın. Nokta" dedi.