Kılıçdaroğlu, İnce'yi mi işaret etti: Koltuk sevdalılarının CHP'de yeri yok!

Kılıçdaroğlu, İnce'yi mi işaret etti: Koltuk sevdalılarının CHP'de yeri yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin açıklanmasının ardından ilk kez bugün (26 Haziran 2018) kameralar karşısına geçti. Gazetecilerin "İstifa edecek misiniz" şeklindeki sorusunu yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu, AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın "Muharrem İnce, CHP'nin doğal lideri hâline gelmiştir" şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak "Kendi partisine baksın", "Partide ne olacağına partililer karar verir" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında "Koltuk sevdalısı olan, bireysel çıkışlarla görev arayan kişilerin bu partide işi yoktur" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu açıklamalarını İnce'nin adını telaffuz etmeden, gazetecilerin soruları üzerinden yapması da dikkati çekti. 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün (25 Haziran 2018) "41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Ben buradayım, bana derlerse ‘Yürü önümüzde’ ben yürümeye hazırım" demişti. Partililerin, Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunduğu iddia edilmişti.