Kılıçdaroğlu: Kadınların azmine güveniyorum

Kılıçdaroğlu: Kadınların azmine güveniyorum

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimize insanı bir görev düşüyor; cumhuriyeti güçlendirmek, bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir cumhuriyet mümkün. Bu mücadeleyi birlikte vereceğiz. Bu tabloyu değiştirmek kadınların elinde. Kadınların azmine güveniyorum kararlılığına da güveniyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Cumhuriyet ile beraber kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Hem diyeceksiniz ki ben dünyaya meydan okuyorum peki bu çöpte bir şeyler arayan bulan kadın nedir? Hayatın gerçeği nedir? 6 milyon kişi sokaktan geçimini sağlıyor Türkiye'de.

"Eşleri ile beraber 24-25 milyon kişi. İşsizlik yoksulluk var biliyorum. İşsizliğin yoksulluğun olduğu bir yerde en büyük acıyı çeken kadınlardır.

"Her yeri saray gibi sanıyorlar. Sarayda herkesin işi gücü var. Hayatlarında yoksulluk nedir hiç görmediler. En iyi okullarda okudular. Onlar sizi anlayamazlar sizler de onları anlayamazsınız. 

"Sorun, benim durumum iyi olabilir, sizin ki de iyi olabilir ama benim komşumun, benim tanımadığı bir insanın yoksulluğu varsa o dert hepimizin derdi olmak zorundadır. 6 milyon 700 bin kişi asgari ücretle geçiniyor. Kaç lira 2 bin 20 lira. Asgari ücretin altında gelir elde edenlerin sayısı 1 milyon 700 bin kişi, aslık sınırı ne, 2 bin 900 lira. 2 bin lira alan bir kişi çocuğunu nasıl okutacak, otobüse nasıl binecek? 

"Bay Kemal konuşuyor diyor. Bay Kemal senin gibi saray adamı değil, halk adamı.

"Vatandaş nasıl yaşıyorsa öyle yaşamayı isterim. Beyefendiler farklı bir şey, halktan kopmuşlar. Düşünebiliyor musunuz, bir ülkeyi yöneten kişi 3 bin kişilik koruma ordusuyla gezecek. Yav arkadaş sen geçen güne kadar halkın içindeyim diyordun. 3 bin koruma, tepede de helikopter. Gittiğim her yerde cebime mutlaka bir şey konuyor, oğlum işsiz, kızım işsiz. Ne yapsın adamcağız. Dolayısıyla hepimize insanı bir görev düşüyor, cumhuriyeti güçlendirmek, bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir cumhuriyet mümkün. Bu mücadeleyi birlikte vereceğiz. Bu tabloyu değiştirmek kadınların elinde. Kadınların azmine güveniyorum kararlılığına da güveniyorum.