Kılıçdaroğlu: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'na kumpas yapıldı

Kılıçdaroğlu: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'na kumpas yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evrakları yetişmediği için İyi Parti’den aday olamayan ve Demokrat Parti’den adaylığı YSK tarafından reddedilen mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a kumpas yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Beş yıl içinde dediklerini yapmazsa Mersin adayımız, yine karşısına gelecek. Siyaset budur, böyledir. Türkiye'de etnik kimlik üzerinden siyaset yapılıyor. Böyle siyaset mi olur. Herkesin kimliği kendi şerefi, onurudur. İnanç üzerinden siyaset, herkesin inancı Allah ile kul arasındadır. Din üzerinden siyaset hangi gerekçeyle yapılıyor? Bunlara izin vermemelisiniz. Mersin'deki belediye başkanına bir kumpas yapıldı.

"Kumpasla iktidar olmanın yolunu açmaya çalışıyorlar. Bu ahlaki midir? Ahlaki diyorsanız gidip oy verin. Değil diyorsanız sandığa gömeceksiniz. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Demokrasinin olmadığı yerde büyüme olmaz, kalkınma olmaz. "

Her şey zam yapacaksınız. İnsanlar batar, sorunlarımız çok ama bunlar aşılacak. Bunlara yerel yönetimde göreceksiniz. Tarımla ilgili büyük projelerimiz var, uygulayacağız. 

İşsizlik en can yakıcı sorundur. 

Türkiye ciddi bir demokrasi sorunuyla karşı karşıya. Türkiye'de demokrasi kültürünü geliştirmek zorundayız. İnsanlar düşman haline geldi, niye kavga ediyoruz; birbirimizi dinlesek ne olur, kavga etmesek ne olur, tartışsak ne olur?

Demokratik standartlardan o kadar uzaklaştık ki normal bir tartışmayı kriz olarak sunuluyor.

Demokrasiye yeniden sahip çıkmamız lazım. İzmir, Edirne'de Tekirdağ'da  güzel şeyler yaptık. Antalya ve Bursa'da da güzel şeyler yapacağız. Güzel şeyler olacak. 

Ülkeyi yönetenleri eleştirdik, demokraside olan şeyleri yaptık."

CHP Parti Meclisi'nde yaşanan tartışmaların bile kavga olarak yansıtıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz parti meclisi toplantıları yaparız. Tartışmalar olur.  Vay efendim CHP'de kavga çıktı, biri yumruk attı, öbürünün gözü şişti yok öyle bir şey. Meclis burası insanlar düşüncelerini söyleyecek. Mecliste konuştun mu o bile vay efendim şöyle oldu, böyle oldu. Demokrasi kültüründen o kadar uzaklaştık ki normal tartışmayı bile kavga olarak görmeye başladık."