Kılıçdaroğlu'ndan İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik sığınmacı açıklamasına tepki: Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız

Kılıçdaroğlu'ndan İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik sığınmacı açıklamasına tepki: Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'de başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın sığınmacıların Ruanda'ya gönderileceği programa Türkiye gibi ülkeleri de ekleyerek genişletmeyi planladığının öne sürülmesine tepki gösterdi. CHP lideri, "Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız." mesajını paylaştı. 

Euronews'te yer alan The Times kaynaklı haberde, Bakan Truss'ın sığınmacıların sınır dışı edildiği yerlere Türkiye gibi ülkeleri de ekleyerek genişletmeyi planladığı iddia edildi. Haberde Truss'ın milletvekilleri ile yaptığı özel görüşmelerde, göçmen krizi ile mücadele etmek için Ruanda ile yapılan anlaşmanın benzerlerini yapmak istediğini söylediği belirtildi. Bakan Truss'ın bu noktada Türkiye ile de müzakere başlatmak istediği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'ndan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sığınmacı konusundaki tepkisini yineleyerek, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"İngiltere Dışişleri Bakanı, Başbakan olursa Ruanda'nın yanı sıra Türkiye'ye de göçmen gönderilebileceğini söyledi. Erdoğan'ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız."