Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e beraat

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e beraat

T24/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte yardım”, “zincirleme şekilde hakaret”, “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “silahlı terör örgütü propagandası” suçlarından yargılandığı davada beraat etti. T24’e konuşan Çelik, cumhurbaşkanlığı seçim tarihi olan 14 Mayıs’ı beklemeyeceğini söyleyerek, “ivedilikle” suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Çelik, “Kişiyi özgürlüğünden alıkoyma suçu işlediler. Bana bu hukuksuzluğu yapanları yanlarına bırakmayacağım” dedi.

40 yıla kadar hapis istemi

Çelik, 2017'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dosyası yetkisizlik kararıyla Ankara’ya gönderilen Çelik hakkında, “terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım”, “zincirleme şekilde hakaret”, “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “silahlı terör örgütü propagandası” suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

“Hayatım boyunca böyle yapılanmalara karşı çıktım”

Davanın Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü celsesinde karar çıktı. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Çelik’in terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım”, “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “silahlı terör örgütü propagandası” suçlarından beraatını isterken, “zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret” suçundan ise cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı savunma yapan Çelik ise, dosyada somut bir delil olmadığını belirterek, şöyle dedi:

“Savcı, bana yönelik suçlar yönünden delil olmadığını ifade etti. Bana yönelik hiç kimse bir iddiada bulunma şansına sahip değil. Ben tüm hayatım boyunca böyle yapılanmalara karşı çıktım. Beni tanıyan herkes bilir. Nitekim ifade etmiştim ciddi mücadeleler yapmıştık FETÖ’ye karşı. 2010'daki anayasa reformunda siyasal iktidarın FETÖ ile el ele vererek bir sonuç almayı hedeflediğini söylemiştik. 2011’de hâkimlikten istifa etmek durumunda kalmıştım.” 

“14 gün hücrede tutuldum”

Beraatını isteyen Çelik, savunmasının devamında, “Birden anlamsız hukuksuz vicdansız bir yaklaşımla karşı karşıya kaldım. Evimde kızımla uyurken polislerle karşı karşıya kalıp 14 gün gözaltında kalmış eski bir hukukçu olarak bir soru bile yöneltilmeden delil olmadan bir hücrede tutuldum. Bırakın beni yedi sülalemi en uzak yakınım dahil olmak üzere FETÖ kriterlerine uyan birinin bulunması halinde bütün suçlamaları kabul edeceğimi söylemiştim. Benim iki kızım var, onların ruh haline zarar verildi. Benim kızıma neden zarar verdiler? Bu yaşananlardan dolayı affedemediğim şeylerle karşı karşıya kaldım” diye konuştu.

“Hesap vermeye hazır mısınız?”

Daha sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme Çelik’in tüm suçlardan beraatına hükmetti. Beraat kararının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Haysiyet Cellatları! Şimdi ne yapacaksınız Vicdansız ve ahlaksızca attığınız iftiralarınız ve baskılarınız ile açtırdığınız davanın Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşmasında az önce (tüm suçlamalardan) beraat kararı verildi! Hesap vermeye hazır mısınız? Sıra bende. Yanınıza kâr bırakmayacağım! Hukuksuzca gözaltında tutulduğum 14 günün, aileme ve bana yaşattığınız olumsuzlukların, iftiraları, havuz medyasında manşet yapmanızın, hesabını soracağım! Sözüm söz! Korkun!..” 

"Digitürk iptali, 'FETÖ'ye destek' dendi"

T24’e konuşan Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi olan 14 Mayıs’ı beklemeyeceğini söyleyerek, “ivedilikle” suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Çelik, “Kişiyi özgürlüğünden alı koyma suçu işlediler. Bana bu hukuksuzluğu yapanları yanlarına bırakmayacağım” dedi.

2016'da 14 gün gözaltında tutulduğunu söyleyen Çelik, savcının CHP kararıyla Digitürk üyeliklerinin iptal edilmesini, Oslo görüşmeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını ve YARSAV’a bağış yapmasını da iddianamede, “FETÖ’ye destek” olarak nitelendirdiğini aktardı.

"Bana bu hukuksuzluğu yapanları yanlarına bırakmayacağım"

Hakkındaki soruşturmayı yürüten savcının şu anda bakan yardımcısı olduğunu söyleyen Çelik, sosyal medya hesabından yazdığı, “"Hesap vermeye hazır mısınız? Sıra bende!." ifadelerini açıkladı. Çelik, “Bana bu hukuksuzluğu yapanları yanlarına bırakmayacağım. Kişiyi özgürlüğünden alı koyma suçu işlediler. Vicdansızca bir işlem yaptılar benimle ilgili. Yargının baskı altında olduğu böyle bir dönemde bile yapabilecekleri bir şey kalmadı, beraat verdiler. İddiaların absürt olduğuna karar verildi” dedi.

Çelik, şunları söyledi:

"CHP kararıyla Digitürk üyeliklerinin iptal edilmesini, Oslo görüşmeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını ve YARSAV’a bağış yapmasını FETÖ propagandası demişlerdi. Ben de, 'bunun hesabını soracağım, alnını karşılarım bana bu söylenemez' demiştim. 17-25 Aralık yolsuzluğunu ‘gerçek’ diye haber veren kanalların Digitürk’ten çıkarıldığı için CHP iradesiyle aboneliklerimizi iptal etmiştik, 'bunu başka bir yere bağlayamazsınız' demiştik.

"Bu savcı, şu an bakan yardımcısı"

2016'da gözaltına 14 gün kaldım, sorguya bile sevk etmeden beni salıverdiler. Beni gözaltında tutan savcı unvanını taşıyan kişi, beni serbest bırakmak zorunda kaldı. Bu savcı, şu an bakan yardımcısı. Bana bu hukuksuzluğu yanlarına bırakmayacağım. Kişiyi özgürlüğünden alıkoyma suçu işlediler. Vicdansızca bir işlem yaptılar benimle ilgili. Yargının baskı altında olduğu böyle bir dönemde bile yapabilecekleri bir şey kalmadı, beraat verdiler. İddiaların absürt olduğuna karar verildi.

Artık top bende, gereğini yapacağım. 14 Mayıs'ı beklemeyeceğim. Bana bu hukuksuzluğu yapanları hukuk önünde hesaplaşacağım. İşlemler seri yapılacak, suç duyurusunda, tazminat davasında bulunacağım. Mutlaka yargılanacak, ivedilikle yapacağım."