Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün tamamlandı

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün tamamlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a doğru 24 gün sürecek yürüyüşünün ikinci gününü 19.00 sularında tamamladı. 431 kilometrelik yolun, 42 kilometresi tamamlanmış oldu. Kılıçdaroğlu'nun beraberindeki kortej konaklama alanında alkışlarla karşılandı.

CHP liderinin yürüyüşü bu sabah 08.00'de başlamıştı. Kılıçdaroğlu'yla birlikte Adalet Yüryüşü'ne katılanlar dikkati çekti. AKP kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi Mazlumder'in eski başkanı ve eski AKP Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince Meclis'ten çıkartılan Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı'nın eşi olan KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Yargı mensuplarını hedef göstermek, tahkir ve tehdit etmek açıkça suçtur" diyerek yürüyüşe tepki gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım da "Kılıçdaroğlu, Maltepe'ye hızlı trenle gidebilir; adalet sokakta aranmaz!" görüşünü savundu. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi kabul edilen Akıncı Üssü'nde de açıklamalarda bulundu. Provokasyonlara karşı uyarı yapan CHP lideri, ''Arkadaşlarıma söyledim hiçbir ortamda provokasyonlara sakın alet olmayın'' ifadesini kullandı.

CHP lideri “Şu an 15 Temmuz’un planlandığı yerdeyiz. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa çıkan bizim insanımız engellemedi mi? Demek ki demokrasiye adalete her yerde sahip çıkacağız. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Savcıya talimat veriyorlar. Yargıya talimatı ben değil onlar veriyor. Provokasyon yapıyorlar. Biz hiçbir yerde hiçbir ortamda provakosyanlara alet olmayacağız. Adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.