Kızılay’ı protesto eden TİP üyelerine polis müdahalesi; Barış Atay'dan "Bu kadar polis Antakya’da yok" tepkisi

Kızılay’ı protesto eden TİP üyelerine polis müdahalesi; Barış Atay'dan "Bu kadar polis Antakya’da yok" tepkisi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü’nün Kızılay’ın bünyesindeki çadırları satmasına karşı Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis müdahalede bulundu. Polis müdahalesinde aralarında merkez yönetim kurulu (MYK), parti meclisi (PM) ve il örgütü üyeleri ile gönüllü ve depremzedelerin de olduğu 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

Deprem sonrasında yetersiz kaldığı eleştirileri yöneltilen Kızılay'ın Türk Eczacılar Birliği'nin ihtiyaç duyduğu çadırları da tanesi 140 bin TL'den sattığı ortaya çıktı.

Çok sayıda kişi gözaltına alındı 

Yapılan açıklamaların ardından TİP İstanbul İl Örgütü, Kızılay’ın, bünyesindeki çadırları afet bölgesine göndermek yerine çadırların satışını yapmasına karşı bugün saat 19.30’da Kızılay Kadıköy Şubesi önünde eylem düzenleyecekti.

Süreyya Operası önünden eylem alanına yürümek isteyen TİP üyelerine polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken basın mensuplarının görüntü alması engellendi.

Polis gazetecinin boynunu sıktı

İleri Haber'in haberine göre, "Hükümet istifa" sloganları atan çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer'in görüntü aldığını gören polis boğazını sıkarak engellemeye çalıştı.

Barış Atay: Bu kadar polis Antakya'da yok 

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın katılımıyla TİP İstanbul İl Başkanlığı önünde polis müdahalesine ilişkin düzenlenmek istenen basın açıklamasına da polis müdahale etti. 

Açıklama yapmak isteyen Atay’ın sözleri polis anonsu ile kesildi. Atay, “Bu kadar polis Antakya’da yok. 50 bin kişinin öldüğü depremde bu kadar polis yok. Biz bu dayanışmayı devam edeceğiz, bu enkazın altından kalkamayacak devlet” ifadelerini kullandı. 

Erkan Baş: Gözaltına alınanlar arasında depremzedeler var , biz de bunları not alıyoruz!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, gözaltıların ardından yaptığı açıklamada, "Deprem için kılını kımıldatmayan iktidar; Kızılay'ın çadırları satmasıyla ilgili basın açıklaması düzenlemek isteyen parti üyelerimize saldırdı. Gözaltına alınanlar arasında depremzedeler var. Biz de bunları not ediyoruz, görüşeceğiz! Derhal gözaltıları serbest bırakın!" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN | Kızılay deprem bölgesindeki eczacılara da tanesi 140 bin TL'den çadır satmış