KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu “Bir Okul da Sen Yap” Kampanyası’nın açılışına katıldı

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu “Bir Okul da Sen Yap” Kampanyası’nın açılışına katıldı

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ile Halil Falyalı Yardım Vakfı arasında, Kıbrıs’ın İskele bölgesine yeni özel eğitim okulu yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. “Bir Okul da Sen Yap” kampanyası çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıslı iş insanı Özgür Taşker Falyalı'nın açtığı özel eğitim okulu açılış programına katıldı.

Falyalı, Kıbrıs Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya gelerek okulun kurulması adına protokol imzaladı. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Özge Taşker Falyalı, “Bize bu güzel imkânları sağladığınız için çok teşekkür ederim. Dilerim ki daha birçok güzel projeye imza atarız. Çünkü her şeyin başı eğitim. Özel eğitime de bizim özel çocuklarımıza bir dokunuşta bizden gelsin istedik. Dünyadaki örnekleri adamıza getirerek evlatlarımıza bu imkânları sunmak istiyoruz. Bilimin, ilimin olduğu her yerde bizler de varız. Bizler adamız için çalışıyoruz. Misyonumuz bu ülkenin gelişmesi adınadır. Bunları da hep birlikte el ele yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Törende konuşan bakan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Özge Taşker Falyalı özel eğitme muhtaç olan çocuklarımıza böyle bir destek vermek adına kendisi çok özverili bir şekilde yardım yapmak istediğini bize ifade etmişti. Çok güzel bir proje olmasını istediği için bir süredir bu konuda çalışma yapılmaktaydı. Şuanda proje hazırlanmış ve onun istediği gibi her türlü imkânı sağlayan bir projeyi de ona sağladığımız için ayrıca mutluluk duyuyorum. Kendisi “çocuklarımız her şeye değer en iyisini yapmak isterim” diyerek Karpaz çocuklarına Ziyamet’te özel eğitim okulu yapmayı tercih etmiştir. Her türlü eğitimi sunacak olan bu özel eğitim okulu Özge Hanımın özverisi ve destekleriyle Halil Falyalı Vakfı tarafından yapılmış olacak. Ben ülkemize ve çocuklarımıza ve özel eğitime verdiğiniz destek için teşekkür ederim” dedi.