Kleopatra' dan günümüze güzellik sırları

Kleopatra' dan günümüze güzellik sırları

Yüzyıllardan beri kullanılan doğal bakım ve gençlik yolları bugün de hayata geçirilmeye devam ediyor.

Şifa sağlayan  bitkilerde gençlik sırlarıda gizli. Örneğin  ısırganotu'nun insanın tenini yakan o  tüylerindeyer alan "formik asit"  saç  derisinin  doğal dengesini koruyor.Kekiğin  saça kazandırdığı sadece  parlaklık değil.  Saç dipleriniuyardığı, tellerine canlılık  verdiği  kullananların deneyimleri ile sabitlenmiş. Örneğin kayısı çekirdeğinden elde edilen  doğalyağ kalsiyum, magnezyum ve betakaroten  maddeleri içerdiği için cildi nemlendiriyor  ve doğal bir canlılık ve parlaklık  kazandırıyor.

Sağlıklı cilt  "potansiyel eşi" etkiliyor  Bitkilerle sağlık ve güzellik konuları ile  yılladır ilgilenen Herbalist Tarkan Güveloğlu  şöyle diyor: 

"Doğadaki güzelleştiricilerin  en büyük avantajı cilde gerçekparıltısını  kazandırması. Ciltteki düzgünlük ve ışıltı  bilinçaltınabir gençlik ve sağlık sinyali  gönderiyor. Bu özelliklere sahip birkadın  "potansiyel eşi" etkilemede öne çıkıyor. O nedenle farkındaolmadan  bir çok kadın, güzel bir cilt için saatler  harcıyor" Doğalyörtemlerle güzelliğe dönüşün gittikçe  çoğaldığını vurgulayan uzman Güveloğlu,  günboyu kadınlardan bu konuda çok sayıda  telefon aldığınıve doğal güzellikle ilgili  bir çok yolu anlattıklarını söylüyor:   Güveloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçek şu ki, insanları nasıl göründüğümüzle  etkileriz. Ama sonzamanlarda  güzelliğe dair  bu kadar ilgi hiçbir zaman bu kadar fazla olmamıştı. Doğal olanın tercih edilmesi ise  bazı kozmetik ürünlerininiçindeki katkı  maddelerinden dolayı sağlığa zararlarının  açıklanmasıile ilgili. İçerdikleri bazı  katkılardan dolayı kanserojen etkiler taşıdığı uzmanlarca açıklanıyor. Oysa tabiat  bu güzellik kaynaklarınıhem çok daha ucuz  hem de sağlıklı bir şekilde bize sunuyor. Bizimyaptığımız Kleopatra'nın  formüllerini bulup, kadınlara sunmak.Kadınlar da bu yöntemlere  zaten aşırı ilgi gösteriyor.

Pırıltılı ten en büyük servetÇok sayıdadoğal yağları malzeme olarak kullanarak, doğal özlü cilt bakım yağınınüretimini gerçekleştirdik. Gençliği ve  çekiciliği yakalayabilmeninyolu doğal  ürünlerden geçiyor. Her cilt için  özel olarak  bitkiextreleri ve özleri  kullanıyoruz. Bu doğal  ürünlerin ve tabiattakifarklı özellikteki  bitki özlerinin yer aldığı kremler hücreleri yeniliyor. Şifalı bitkilerden elde bitkisel  kremler ve damıtılma yönüile elde edilen  bitki özleri cildin yeniden  yapılandırılmasına,kırışıklık, leke, sivilce  ve akne gibi sorunların giderilmesindekalıcı  çözümler üretiyor.

Güzellik sırları

-Yüzünüzü hergün maden suyuyla silin. 1 ay  sonra cildinizdekiparlaklığı  farkedeceksiniz. İskandinav kadınlarının  güzelliğininsırrı da maden suyunda saklı.  Ciltlerini korumak için saf kaynak suları  kullanıyorlar. Bu  canlılık ve sağlık  görüntüsü veriyor. Membasularıyla da  ciltlerini diri tutan Kuzey kadınlarını örnek  alın vehergün şişesinde "doğal maden suyu"  yazan içecekle yüzünüzü silin veyayıkayın.

-Elma çok iyi bir cilt kremi gibi. Bir elmayı  rendeleyin. İçine 2kaşık gerçek doğal kaymak  katın ve karıştırın. Yüzünüze bu karışımı sürün. 20 dakika sonra yıkayın. Kağıt havlu  ile yüzünüzdeki yağıaldıktan sonra (Eğer  cildiniz kuru ise) yağlı krem sürün. Bu  dışardandesteği "içerden" de bir elma  yiyerek sürdürün. Düzenli kullanımdanbir  süre sonra, cildiniz pırıl pırıl olacak. -Tuzmadenlerinden çıkarılan, rafine olmayan  tuz cilt için çok faydalı.Çizgileri olanlar  bu tuzu su ile eritip yüzlerine sürmeli.  Kalsiyum,demir, magnezyum, klorit ve  potasyum bakımından zengindir. Cildin ihtiyacı olan bu mineralleri barındıran bu  tuzu suyu avuçlarınıza alınve hergün yüzünüze çarpın.

-Ispanağın cilde etkin yararlar sağladığı çok  bilinmez. Hata bubesin çocuklar sevmiyor  diye eve bile sokulmaz. Oysa ıspanak cildinizin parlamasını sağlar ve  güzelleştirir. Bir bardak suyukaynatın ve  ocaktan indirin.  5-6 yıkanmış ıspanak  yaprağını bu sıcaksüte bandırın. Bu  yaprakları yüzünüze serin. 15- 20 dakika  sonrakaldırın. Bu işlemden sonra  nemlendirici krem sürün. (Ispanak gibikoyu  yeşil yapraklı sebzeler demir içeriyor. Demirin, oksijeni cildetaşıyan bir görevi  var. Aynı zamanda haftada iki gün ıspanak  yiyin)

-Bir soğanın suyunu sıkın. Bu suya yarım çay  bardağı elma  sirkesiekleyin. Karışımı  yüzünüze hergün düzenli sürün. Yaşlılık  lekelerinebirebir gelir. 

-Şimdi mevsimi olan kavunun bir çok önemli bir özelliği var.  Kavunu sıkıp suyunu yüzünüze sürün.  Cildin  gereksimi olan vitamin  vemineralleri içeren  kavun suyu çok iyi geliyor. Örneğin karoten içeriyor. Bu madde, lekeleri ve yüzdeki  pullanmaları engelliyor.(Sürünve 15 dakika  sonra cildinizi yıkayın.) Bir süre sonra  cildinizmükemmel ve parıltılı bir hal  alacak. -Solgun ve sağlıksızbir cilde sahipseniz  maydanoz bu sorun için birebir. Bir demet  tazemaydanozu bir tahtanın üzerinde ezin.  (sebze sıkacağı da olur)  Budemetten çıkan  suyu yüzünüze sürün ve daha sonra yıkayın.  Buuygulamayı hergün yapın. Aynı zaman de  hergün salatınıza veyaçorbanıza da hergün  bir kaç tutam ekleyin. Cildinizi   sıkılaştırır!

-Her gün erik yiyin. Yaşlanma sürecini  geciktiriyor. 4 veya 5 tane erik yeter. Kışın  kurusunu yazın ise tazesini  tüketin.

-Akşamları süte batırılmış pamukla yüzünüzü silin.. O şekilde yarımsaat dinlendikten sonra yıkayın. Cildi yağlı olanlar  sütün üzerindekiyağını alarak kullanmalı. (Bu süt pastorize değil doğal, sağılmış sütolmalı)