Kontör uygulamasına son veriliyor

Kontör uygulamasına son veriliyor

6 aylık kontörden dakikaya geçiş döneminin ardından operatörler, kaç dakika konuşacaklarını net olarak bilecek

BilgiTeknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), haberleşme sektöründe çok sesgetirecek bir adımla 'kontör' uygulamasına son vermeye hazırlanıyor.BTK'nın, bu konuda yaptığı çalışmanın öngörülen zaman dilimi içindetamamlanması halinde operatörler, 6 aylık geçiş dönemin ardındanabonelerine 'süre' satışı yapacak.

BTK'dan üst düzey bir yetkili, dünyada Türkiye ve Suriyedışında hiçbir ülkede 'kontör' uygulamasının kalmadığını belirterek,"Türkiye'de, bu konuda yeni sisteme geçmek için çalışma yapıyor.Çalışmada, işin usul ve esasları belirlenecek. 6 aylık geçiş dönemininardından operatörler, abonelerine örneğin 100 kontör satmak yerine 100dakika satışı yapacak. Aboneler, kaç dakika konuşacaklarını net olarakbilecek" dedi. GSM operatörlerinin ön ödemeli hat sahibi abonelere, 'nezaman, kimle ve ne kadar süreyle' görüşme yaptığını bildiren ayrıntılıfatura göndermediğini anımsatan aynı yetkili, "Kurum, bu konuda daçalışma yapıyor. Ön ödemeli hat sahibi aboneler de görüşmelerineilişkin ayrıntıları görebilecek" diye konuştu. BTK daha önce dekontörlerin 20 saniyede sabitlenerek eşitlenmesi konusunda bir kararalmıştı.

ÖN ödemeli hat sahibi abonelerden bir bölümü BTK'ya, daha azsürede kontörlerinin bittiği şikâyetinde bulundu. Kurum, buna karşıayrıntılı fatura uygulamasını başlatıyor.

Yetkililer, çalışma sonunda 'kontör' uygulamasına devamkararının çıkma olasılığı ile ilgili, "Uygulama, devam etsin dedenebilir ama çok şikâyet alıyoruz. Aboneler 'Şu kadar kontörüm olmasıgerekirdi, şu kadar kalmış' diyor" dedi.