Korkusuz yazarı: Anayasa ihlaline göz yummak, suça ortak olmaktır; bu kabul edilemez

Korkusuz yazarı: Anayasa ihlaline göz yummak, suça ortak olmaktır; bu kabul edilemez

Korkusuz yazarı Can Ataklı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini anmadan, “Erdoğan’ın bir kez daha aday olacağını açıklamasıyla ilgili neden sessiz olduğuna” ilişkin soruya verdiği yanıtı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili niçin sessiz kaldığı yönündeki bir soruya, “Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine dört oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim üçü doğru biri yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok” diye yanıt vermişti.

Ataklı, “Anayasa ihlaline göz yummak, suça ortak olmaktır; bu kabul edilemez” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Açık bir anayasa ihlaline, 'nasıl olsa sonuç alamayız' mantığı ile ses çıkarmamak, bir anlamda suça ortak olmak anlamına gelmez mi? Bugün, ‘sonuç alamayız’ ya da ‘adamı mağdur duruma düşürmeyelim’ diyerek anayasa ihlaline göz yumulması, gelecekte bu kez, ‘bir kereden bir şey olmaz, bu bizim işimize yarıyor’ mantığı ile anayasa ihlallerine götürür yeni iktidarı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.