Kübra Par: Siyasi partilerin bu seçimlerde en büyük vaadi insanlara sağ kalabilecekleri binalar yapmak olmalı

Kübra Par: Siyasi partilerin bu seçimlerde en büyük vaadi insanlara sağ kalabilecekleri binalar yapmak olmalı

HaberTürk yazarı Kübra Par, 10 ilde büyük yıkıma neden olan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, deprem beklenen İstanbul'da da endişenin arttığını ifade ederek merkezi yönetimin devreye girmesi gerektiğini belirtti. 

Par, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Bu sürecin altından tek başına İBB’nin kalkması zor. Mesele sadece İstanbul'dan ibaret de değil. Nihayetinde bu sorunun çözülmesini istiyorsak; Kentsel dönüşüm için devlet desteğinin ciddi oranda artması... Kiracılara yeni bir ev bulabilecekleri oranda kira farkı desteği verilmesi... Rıza aranmaksızın bina kontrollerinin zorunlu ve ücretsiz olarak yapılması... Kiracılara oturdukları evi, ev sahibinin rızası aranmaksızın kontrol ettirebilme hakkı tanınması... Hatta test edilmemiş binaların kiralanmasının ve satışının da yasaklanması gerekiyor.

Ve tüm bunların yapılabilmesi için güçlü bir siyasi irade ve yeni yasal düzenlemeler gerekiyor. Önümüzde art arda yapılacak bir genel bir de yerel seçim var. Siyasi partilerin bu seçimlerde en büyük vaadi insanlara sağ kalabilecekleri binalar yapmak olmalı. Yaşadığımız büyük felaketin ardından bu zor ama zaruri adımları atmak için şimdi tam zamanı. İnsanları kazılmış mezarlar içinde oturarak ölümü beklemeye mahkûm etmeyin."